Manikeng 87 2

Willys arkivdykk 33

Unge manekenger på basar - høsten 1987

Her har vi et eksempel på et arkivdykk som er vanskelig å tidfeste. Det er to muligheter - før eller etter fødsel, mest trolig før - høsten 1987. Vi ser unge manekenger - Beret Langli med sine unge - Nils og Synnøve og Gunn Iren Grytbakk (nå Røen) og Vegard Karlstrøm, sammen med Brit Langli Rønning - mest trolig under en basar i Torshall. Nå har vi fått en trivelig kommentar: Det er oppi Trollheim og NKS-basar i 1988.

Høsten 1987 er det fordi det mest trolig er en basar - og de gikk oftest på høsten. Men hos oss kom Irene til verden 21. februar 1988. En ting er sikkert - det er enten høsten før eller høsten etter. Poenget her er unge manekenger som viser barneklær. Beret Langli og hennes to unge er med - Nils og Synnøve - og Vegard er stolt sønn i mors hånd - hvem tredjemann med blomster under er veit jeg ikke - kanskje kan leserne hjelpe oss - også med tidsangivelse og hvilken anledning dette er - bruk: redaktor@trollheimsporten.no.

Vi beklager litt fargespillet i enkelte av bildene. Det har med skanninga å gjøre - ikke like lett å treffe på alltid. Ellers tror jeg det er Hilde Gundersen (nå Dahlen) som presenterer klærne.

Og vi har fått denne hyggelige kommentaren fra Kristin Merete Fosseide, som viser at hukommelsen til redaktøren ikke er den aller beste:
Det er Kari Skadsem som presenterer klærne. Hun startet Idé as sammen med mamma. Det kan se ut som om damene viser klær fra Idé, og barna viser trolig klær fra Hans og Grete. Begge butikkene var i Rindalstorget da det åpnet. Og åpnet ikke det 5.november 1987? I så fall er bildet tatt etter det. Og den søte gutten er Jahn Gunnar Fosseide. Og dressen er det mamma som har sydd.

Videre opplyser mor til Kristin Merete at dette trolig er NKS basar i Trollheim i november 1988.
 

Willy arkivdykk, der første side nå er full med 33, finner du når du klikker På Porten når du er på Hovedsida. Da kommer det fram fleire menyer og fleire arkivdykk nedover - blant anna Willys. Dette er en liten ekstra julegave i dag på julaften til alle leserne av Trollheimsporten, som kanskje vil trøye tida litt. Kos dere!

Klikk på bildene nedenfor og sjå dem større og i serie:

 

Manikeng 87 2
Alle foto: Willy Karlstrøm
Manekeng 87 1
Manekeng 87 3
Manekeng 87 4_1024x1000