Onsdag
Onsdag Regn
Regn
Stille
Torsdag
Torsdag Kraftig regn
Kraftig regn
Laber bris
Thomsen og Janne 2 fint_1024x720

Bjarne Norman Thomsen landa laks på 14,5 kilo ved Øvre Sæter

Verdensmester tok den største så langt

Han har fiska i Surna siden 1967 og vil aldri intervjues uten fiskevesten fra 1962. Han har 20 gull i Mustad Scandinavian Open - verdens største fluebinderkonkurranse. I formiddag tok han den største laksen så langt i Surna - 14,5 kilo - med en Jock Scott i Brekken i Øvre Sæterhølen. Her Bjarne Norman Thomsen sammen med Jan "Janne" Johansson ved Øvre Sæter Laksecamp.

Som å komme heim
- Øvre Sæter er min yndlingsfiskeplass. Det er som å komme heim, sier Bjarne Norman Thomsen, opprinnelig fra Skottland, men adoptert til Norge under krigen.

Han har fiska i Surna siden 1967 og kommer tilbake hvert eneste år. Hos Janne Johansson på Øvrte Sæter trives han utrolig godt.

Veteran i Surna
- Her er det et kjempemiljø og det er fantastisk å komme til disse tømmerhyttene med torv på taket, sier han og skryter av Janne, som gjennom sine bøker har gitt han stor inspirasjon.

- Egentlig er elva litt for kald for fluefiske, sier Janne Johansson. - Bare 4 grader er slukelv, smiler han.

Jock Scott
Bjarne Norman Thomsen hadde også med seg slukstang i elva i dag, men valgte fluestanga og en Jock Scott. Dermed satt den fine 14,5 kilos laksen - den største i Surna så langt.

- Jeg var alene om den og brukte vel rundt 20 minutter. Men den var ikke enkel å få på land, sier han oppglødd over den fine fangsten.

- Nå må jeg komme litt ned på jorda. Det blir ikke meir fiske på meg i dag, smilte Thomsen.

Laks første dag
Den beste oversikten over hvor mye laks som er tatt i Surna, finner du på surna.no - Laksefiske i Surna. Så langt er det tatt 6 tilsammen - fisk innmeldt til surna.no. Det mest positive i tillegg til storlaksen fra verdensmester Bjarne Norman Thomsen er at det alt er tatt laks i Rindal. I formiddag kom det inn melding om at det var tatt en laks i Toskhølen, der Finn Ove Kaldvansvik tok en på 7,3 kilo på flue.

Den første ved Honnstad
Den første laksen ble tatt den første timen. Jarle Kroppan fra Rygge tok en på vel 6 kilo på sluk ved Honnstad. Her er det i tillegg tatt en på 8 kilo. Og på Tellesbø har Asbjørn Helleve fra Voss tatt en laks på 8,1 kilo.

Surna.no (Surnadal Elvaeigarlag) og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli medalle!

Under Bjarne Norman Thomsen med flua Jock Scott. - På denne satt laksen godt, forteller han: