IMG_20200603_181639

– Det e gøytt!

Surnadal Skolekorps består dag av 15 medlemmer, men de vil gjerne ha med flere. – Korps er et lavterskeltilbud, sier leder Kristin Holten.

-Vi nærmer oss grensen for hvor få vi kan være, sier Kristin Holten, leder i Surnadal Skolekorps. Sammen med dirigent Hilde Staveli Solli ønsker hun seg flere medlemmer både på instrumenter og drill. Medlemmer er velkomne på alle instrumenter, men det er særlig på messing, drill og tromme det er ledige plasser. I tillegg trengs ny drillinstruktør da Linda Åmodt gir seg etter denne sesongen.

Kristin Holten forteller at i vår har de to musikanter som går ut, og to aspiranter som kommer inn til høsten. Det går opp i opp, med de ser gjerne at tallet øker. Tidligere har de hatt så mange som 8 aspiranter. De som vil være med i korps går ett år på Kulturskolen før de starter som aspiranter i korpset

Screenshot_20200603_182501.jpg
Leder i Surnadal Skolekorps, Kristin Holten, ønsker seg flere medlemmer. (Foto: Privat) 
 

– Korps er et lavterskeltilbud, sier Holten. I tillegg til at korpset stiller med uniform og instrumenter, betaler de også en stor del av det året eleven er på kulturskolen. Foreldrene sitter igjen med en egenandel på 500 kroner. Stikk i strid med det mange tror, kreves det ikke stor dugnadsinnsats i korpset, sier Holten.

Vanligvis er det god aktivitet i koret i løpet av året. De bruker å ha to seminar sammen med korps i nabobygdene, fast oppdrag på julegrantenningen på Alti samt julekonsert i Ranes kirke. Korpset spiller også på skoletreffet på Øye skole, og har konsert for småskoletrinnet. 17. mai har de vanligvis to oppdrag. I år har både program og øvinger blitt redusert på grunn av koronasituasjonen. Kristin Holten håper likevel at de kan få til et seminar i løpet av året. Det er viktig å noe å se fram til og øve mot.

Ellers har korpset vært på turer både innenlands og utenlands. Holten nevner Scarborough i England og Bornholm i Danmark som eksempler.

 

IMG_20200603_182243.jpg
Full konsentrasjon under framføringen av "Cheerio" av The Monroes.


Vi får høre to sanger da vi er på besøk, blant annet Cheerio av The Monroes. Det er tydelig at de har spilt denne sammen før, for det er en samstemt framføring so presenteres. Disiplinen ser ut til å være upåklagelig under dirigent Hilde Staveli Solli sin regi, til tross for at hun ifølge musikantene ikke er spesielt streng.

Xinyi Lu må være et levende bevis på at det er kjekt å spille i korps. Hun er 18 år, russ i år og inne i sin tiende og siste sesong.

– Jeg begynte, og så har jeg bare fortsatt, smiler Xinyi Lu.

 

IMG_20200603_181900.jpg
Eldst og yngst. Xinyi Lu er 18 år, mens broren Kristian Lu og Elke Zwick er henholdsvis 9 og 8 år.


Det er et bra aldersspenn på musikantene. De to yngste er aspirantene Kristian Lu på 9 år og Elke Zwick på 8 år.

Korpsmedlemmene forteller at de synes det er gøy å spille for publikum, selv om en av og til kan bli bekymret for å gjøre feil. Men når det er så mange som spiller sammen, høres det ikke så godt om noen spiller en note feil. Man bør ikke gjøre noe stort nummer av det, men bare å late som ingen ting, og spille videre, er de enige om.

Den som har lyst til å bli med, kan ta kontakt med Kristin Holten, Hilde Staveli Solli eller kulturskolen. Kulturskolen har fremdeles ledig kapasitet på flere instrumenter.

Korpset øver i musikkrommet i kjelleren på ungdomsskolen hver onsdag klokken tre til fem.