rollon frikk talgø

- Forferdelig surt

Et flott innhopp av 16 år gamle Frikk Hauglann Talgø (bildet) skapte ny giv i et tamt surnadalslag, men kunne likevel ikke forhindre at Surnadal gikk på et nytt tap i 3. divisjon. Gjestene fra Rollon vant kampen 3 - 1.

Dette var hjemmekampen Surnadal skulle vinne. Før kampen hadde Rollon 2 poeng mer enn Surnadal, og med seier ville de klatre forbi laget fra Ålesund og komme seg unna den lite hyggelige sisteplassen på tabellen. Slik ble det ikke. Bortelaget brukte ett minutt på å sette inn kampens første mål, og Surnadal fikk en marerittstart på Syltøran stadion. I motsetning til Surnadal, var Rollon svært effektive foran mål. Kvarteret senere økte de til 2 - 0, noe som også ble pauseresultatet. En begredelig forestilling av det unge surnadalslaget. 

I pausen ble det gjort to bytter på Surnadal. Inn kom Sven Ranes og Frikk Hauglann Talgø. Begge gjorde en god figur, og særlig sistnevnte klarte å sette sitt preg på kampen. 16-åringen fra Todalen markerte seg fra første spark på ballen, spilte seg frem til flere gode sjanser og serverte pasninger på sølvfat til sine medspillere. Sander Smevoll burde ha satt ballen i mål fra fem meters hold, og Hauglann Talgø burde ha scoret da han løp fra alt og alle og ble alene med keeper. Dessverre mangler det siste lille foran mål.

Surnadal spilte seg betydelig opp etter hvilen og dominerte kampen, og i det 59. spilleminutt kom omsider reduseringen. Ørjan Nes Haugen styrte ballen i mål etter corner, og mye tydet på at kampen ville snu til fordel for hjemmelaget. Mot spillets gang klarte likevel Rollon å sette inn 3 - 1 i det 74. spilleminutt. Ålesunderne scoret på sine sjanser. Det gjorde ikke Surnadal. Det var den store forskjellen på Syltøran lørdag ettermiddag. Dermed kunne gjestene juble for tre poeng, og Surnadal ligger fortsatt sist på tabellen med 7 poeng.

Da lagene møttes på Sunnmøre 30. april, vant Rollon 2 - 0. 

Surt tap

Banens beste spiller, Frikk Hauglann Talgø, var meget skuffet over resultatet, men velger å se lyst på tilværelsen. Spesielt på egne vegne.

- Det er forferdelig surt og skuffende å ikke ta poeng i denne kampen. Vi burde ha klart å omsette sjansene våre i scoringer, sier Talgø som nettopp er tilbake etter et langt skadeavbrekk.

Under en av vinterens innetreninger røk korsbåndet til 16-åringen, og en lang opptreningsfase er nettopp ferdig. 

Er det vanskelig å motivere seg for en lang høstsesong når situasjonen er slik den er?

- Jeg er i alle fall topp motivert etter å endelig være skadefri, og gleder meg til å bidra mer i tiden fremover. Jeg har også inntrykk av at laget er motivert for videre spill. Vi må bare gjøre vårt beste, sier Hauglann Talgø.

Trener Olav Smevoll var ikke overrasket over Frikks gode innhopp.

- Det er som forventet. Vi får god bruk for Frikk i høst, og er svært glade for at han nå endelig er skadefri, sier Smevoll som hevder han ikke fokuserer på tabellsituasjonen.

- Vi må tenke spillerutvikling, og ikke på tabellen og mangel på poeng. Det ville tatt motet fra oss alle. Årets 3. divisjon er en knalltøff utviklingsarena for våre unge gutter. Vi ønsker selvsagt å vinne hver kamp, og i dag synes jeg vi er et bedre lag enn Rollon. Men det hjelper så lite når vi ikke klarer å sette ballen i mål. 

rollon frikk talgø2.jpg

Se tabellen her

Kampfakta Surnadal - Rollon 1 - 3 ( 0 - 2 )

Steinar B. Ranheim
Tor Inge Polden
Vegar Brøske
Håkon Bredesen
Ingebrigt Løfaldli
Ørjan Nes Haugen
Lars Mogstad
Sindre Hyldbakk Kvande
Tore Næss
Erik Kvendset Andersen
Sander Smevoll

Frikk Hauglann Talgø
Geir Bævre
Sven Ranes jr.
Audun Aasgård


 

rollon tor inge polden
rollon vegar brøske
rollon erik andersen
rollon frikk talgø3
rollon geir bævre
rollon lars mogstad
rollon sander smevoll
rollon sven ranes