Nidaros oppmåling Geir og Morten

Nidaros oppmåling har egen avdeling Rindal

- Ingen andre kan måle seg

I mars i fjor opprettet Nidaros oppmåling avdelingskontor i Stokkøyan i Rindal. Det er landmålerne Morten Svinsås og Geir Myklegard som har base her, og de synes det fungerer utmerket.


Dekker store deler av Midt-Norge

Nidaros oppmåling er et godt etablert firma, med hovedkontor på Tunga i Trondheim. Bedriften ble opprettet i 2002, og har vokst jevnt og trutt siden den gangen. Nå er de oppe i 15 ansatte, og de fleste av disse er landmålere.

Størrelsen på bedriften er passe stor og fortsatt oversiktlig, synes Morten Svinsås og Geir Myklegard. Til daglig trives de godt med eget avdelingskontor i andre etasje i KRET Eiendom sitt bygg på industriområdet i Stokkøyan, sammen med Rindals-Tre, Tørset Malerservice, Kjells VVS, og AS Elektro.

Avdelingskontoret i Rindal ble opprettet for snart et år siden, med mål om å utvide distriktet mer mot Møre, og det har vært vellykket. Bedriften har oppdrag i store deler av Midt-Norge, både i Trøndelag og på Nordmøre. Men hovedtyngden av arbeid  er i Trondheim, for det er der det bygges mest.


Måler alt som kan måles

Det er både bedrifter og private som har behov for landmålingstjenester, men aller mest går det i boligblokker og næringsbygg.

Nidaros oppmåling har alt av landmålingsutstyr, som GPS, totalstasjon (kikkert), drone, scanner og utstyr for nivellering.

- Vi måler stort sett alt som kan måles. Vi blir brukt gjennom hele byggeprosessen, med veier, tomter og graving, men også i bygg, som betong, bygningselementer, stål, tre og røroppstikk. Det kan effektivisere byggetida for entreprenørene, forklarer de.

- Vi er ganske store på prosjektering, og kan også ta etterkontroll på ferdig bygde anlegg. Og alt dokumenteres, selvsagt. Vi vil at folk skal se at vi kan bidra gjennom hele prosjekteringsfasen.


Får mye frisk luft

Landmålerne forteller at de jobber selvstendig mesteparten av tida, og noen ganger to sammen. Alle må kunne det meste, men de er opptatt av godt samarbeid, å spille på hverandre. Og ikke minst å spille hverandre gode.

Geir Myklegard og Morten Svinsås synes at de har en variert og interessant jobb. De er mye utendørs for å hente inn data, så det er ikke bare en kontorjobb. Mye frisk luft er en fordel, synes de.

DSC_0635.JPG
Nidaros Oppmåling sine biler er godt synlige på veien - en rullende reklameplakat! De har kontor i andre etasje i bygget bak på bildet.


Medlem nr 52 i Rindal næringsforum

Landmålerne er godt synlige på veien, i sine knallgule biler. Men etter ett år med avdelingskontor i Rindal opplever de likevel at mange her fortsatt ikke kjenner så godt til bedriften eller hva de jobber med. Nå har de valgt å bli medlem av Rindal Næringsforum, og markedsføre seg mer gjennom det.

- Dette blir Rindal næringsforum sitt medlem nr 52. Vi hadde en økning på ni medlemmer i fjor. Dette årets første nye medlem, sier en fornøyd Tom Godtland, som er daglig leder i næringsforeninga.

Morten Svinsås Geir Myklegard og Tom Godtland_690x500.jpg
Tom Godtland (t.h.) ønsker Morten Svinsås (t.v.) og Geir Myklegard hjertelig velkomne som medlemmer i Rindal Næringsforum.


Nidaros oppmåling har også blitt medlem av Trollheimsporten.


I mai 2019 hadde vi denne reportasjen om Nidaros oppmåling i Rindal.


ANNONSE:
Nidopp-Logo.Enkel_.500ppi_690x192.jpg