Kunstneraksjonen Silvio Krauss, Inga Dalsegg, Elisabeth Gjørsvik, Per Arne Løset, Linda Torvik

Kultursjelene sørger for én dag uten kunst

- Vi dekker til for å synliggjøre

#Kunstneraksjonen er en nasjonal aksjon for kunstens fremtid. Aksjonen arrangeres i nært samarbeid med Kunstnernettverket, som består av omtrentlig 20 kunstnerorganisasjoner. For å støtte Norges kunstnere stilte lærere fra Kulturskolen på Indre Nordmøre opp da det den 19. november ble gjennomført en tildekking av kunst rundt omkring i hele landet, hjemme og på jobben.

 

Kunstneraksjonen Inga Dalsegg, Per Arne Løset.png

 

- Vi dekker til for å synliggjøre, forteller kunstneren Inga Dalsegg. I dag stiller hun også som representant for Norske Billedkunstnere, som er hovedkraften bak aksjonen. - Vi ønsker at folk skal oppleve hvordan det er å ha en dag uten kunst. Det er nok mange som ikke tenker over hvor mye kunst vi faktisk har rundt oss, men alle er i kontakt med kunst på et eller annet hvis på daglig basis. Så legg bort boken din for en dag, ikke hør på musikken du liker så godt, ikke sett deg ned for å se en film. Dette er alle former for kunst som man kanskje tar for gitt, fortsetter Dalsegg.


- Når kulturen forfaller, forfaller også samfunnet, tilføyer Silvio Krauss. Sammen med Linda Torvik og Elisabeth Gjørsvik stiller han i dag som representant for Musikkens Fellesorganisasjon (MFO). 
 

Selv om Norges kunstnere får beholde sine 15 millioner kroner til etablerte kunstnere og seniorkunstnere, har regjeringen kommet med flere budsjettkutt som betyr mer til bygg og mindre til kunstnere. Kunstnergjengen er tydelige på at dette er en markering med mål om å styrke kunstens vilkår i vår nye, politiske virksomhet. - Man glemmer ofte at det er noen som har lagt tid og energi i å lage kunsten. 


Denne engasjerte gjengen var de eneste på Nordmøre som gikk til aksjon. De oppfordrer derfor alle til å erstatte alt fra profilbildene sine på Facebook med et helsvart bilde og dekke over hva enn de måtte finne av kunst. Ta bilder, del dem på Facebook, Twitter eller Instagram og marker dem med #kulturaksjonen. - Dette er en svært viktig sak, og vi håper selvfølgelig vi lykkes med aksjonen og at vi blir hørt, avslutter gjengen før de fortsetter ferden rundt omkring i Surnadal.


For å få bildene større, trykk på et av bildene i bildeserien under.

Kunstneraksjonen (5)
Kunstneraksjonen Inga Dalsegg, Linda Torvik, Per Arne Løset og Silvio Krauss
Inga Dalsegg, Linda Torvik, Per Arne Løset, og Silvio Krauss
Kunstneraksjonen Inga Dalsegg, Per Arne Løset
Inga Dalsegg og Per Arne Løset dekker til dagens første kunstverk
Kunstneraksjonen Per Arne Løset
Kunstneraksjonen Silvio Krauss, Inga Dalsegg, Elisabeth Gjørsvik, Per Arne Løset, Linda Torvik
Silvio Krauss, Inga Dalsegg, Elisabeth Gjørsvik, Per Arne Løset og Linda Torvik poserer fremfor en tildekt