2,5 millioner ekstra ++

Når den påtroppende regjeringa nå varsler at de øker overføringene til landets kommuner i 2006, vil det bety 2 536 000 kroner ekstra til Rindal. Det framgår av dagens Sør-Trøndelag.
Så ringte ordfører Ola T. Heggem til Trollheimsporten klokka 13 og fortalte at det nok faller enda mer penger på Rindal kommune:


 
I  de rødgrønnes 5,4 milliarder kroner for 2006 ligger nemlig også posten "regionaltilskudd", som går til kommuner med færre enn 3000 innbyggere. Inneværende år ga den 3,0 mill. til Rindal, en sum som for 2006 øker til 4,5 mill. Dermed får vår kommune 2,5 + 1,5 = 5 millioner kroner mer å rutte med neste år.

Ellers er 2006 bare første år i den påtroppende regjeringas opptrappingsplan for å styrke kommuneøkonomien i kongeriket Norge.

Apropos Ola T: Han hadde ennå ikke "fått noen telefon", som det heter om dem som blir kalt til Kongens bord og kretsen rundt de nye statsrådene. I lokalavisene spekuleres det i om ordføreren vår får en stilling som statssekretær, kanskje i Kommunal- og regionaldepartementet. På bildet (fra Rindal Helsetun) står han sammen med Åslaug Haga,
som ifølge VG Nett fredag temmelig sikkert blir ny kommunalminister.
 
Skjer det at Ola drar til Tigerstaden, står varaordfører Hanne Tove Nerbu Baalsrud (bildet)  klar til å forlate jobben som kjøkkensjef på Rindal Helsetun for å entre ordførerkrakken. Dette ifølge et intervju med henne i lokalavisa.