Bergsvein Brøske, Lorentz Sæter og Arne Johansen 2000

Oppdatert med flere bilder:

Åpning av nye Johansen Conditori fredag: – Avgjørende for senteret

Fredag er det klart for åpning av Johansen Conditoris flunkende nye, utvidede lokaler i Alti Surnadal. Arne Johansen, Lorentz Sæter og Bergsvein Brøske gleder seg til å vise kundene det nye samlingsstedet.

Ingressfoto: Bergsvein Brøske (f.v.), Lorentz Sæter og Arne Johansen.
 

Med økt satsing på varme lunsjretter, som blant annet pizza, biffgryte og nachos, har Arne Johansen og nyansatt daglig leder Charlotta Jensen ambisjoner om at Johansen Conditori skal bli Surnadals sprekeste café.

To dager før åpning gjenstår fortsatt en del arbeid, men Johansen forsikrer om at de har kontroll.

– Vi har to hele dager på oss, og med seine kvelder i dag og i morgen skal dette bli veldig bra, sier han, og forteller at tiden fram mot åpning blant annet skal brukes til vasking, rydding og å hente inn igjen utstyr som er flyttet ut av kjøkkenet i forbindelse med ombyggingen.

Johansen Conditoris nye lokaler blir klart større enn før, og ifølge Arne Johansen vil det bli minst 75 sitteplasser fra og med åpningen fredag. Han er glad for å være med på Alti Surnadals satsing.

– Ja, det ligger en tydelig satsing i dette, og vi har hatt veldig god dialog med Alti-senteret. Vi tror det nye senteret blir veldig flott, og er glade for at de nye lokalene våre ligger ut mot fellesarealet, sier han.
 

Roser Johansens satsing

Arbeidet med lokalene har kunnet fortsette nærmest uforstyrret i forbindelse med koronastillstanden, sier Johansen:

– Leveringen av noe utstyr ble utsatt på grunn av stopp hos enkelte leverandører, men åpningsdatoen ville nok blitt den samme uansett.

Senterleder ved Alti Surnadal, Lorentz Sæter, er glad for Johansens satsing.

– Dette kommer til å bli virkelig bra, og vi gleder oss veldig til åpningen. Vi synes Arnes satsing er utrolig spennende, sier han, og får støtte av eiendomssjef Bergsvein Brøske:

– Det er veldig artig at Arne satser slik. Vi ser jo at når folk er på handel, er kafébesøk gjerne en stor del av planene deres. Så det å ha en så flott kafé, som vi nå får, er helt avgjørende for senteret.

– Ja, det er kjempekjekt å få en slik samlingsplass, sier Sæter.
 

Store, åpne lokaler

De nye lokalene til Johansen Conditori fremstår lysere og åpnere, og har blant annet en koselig krok med boktapet og matchende møbler.

– Her skal det bli skikkelig lounge-stemning, smiler Johansen.

– Eller kanskje mer «Lorentz-stemning», fleiper de tre, med henvisning til senterleder Sæter.

Ved boktapet-hjørnet blir det eget lekerom, slik at foreldre kan sitte i kafeen, og samtidig ha kontroll på barna der. Like bortenfor skal bokhandelen ARK, med Tove Sundli som butikksjef, åpne. Der er planlagt overtakelse 22. juni, og åpning 2. juli.

Arne Johansen, som forteller at kafeen også vil tilby kundene sine «Smoothie bowl» fra og med fredag, er mer enn klar for å ønske kundene velkomne til nye Johansen Conditori.

– Dette skal vi få til - her skal kundene trives, sier han, med et smil.

Arne Johansen.jpg
Arne Johansen er godt fornøyd med at Johansen Conditori blir liggende ut mot fellesarealet bak ham. Å fylle blomsterkassene med blomster er én av tingene som gjenstår før åpningen fredag.

Sæter, Brøske, blomsterkasser og arbeidskar på kjøkkenet.jpg
Lorentz Sæter (t.v.) og Bergsvein Brøske diskuterer praktiske løsninger. Bak i bildet er en representant fra Sæterbø AS i full sving på kjøkkenet, som er pusset opp.

Johansen Conditori under ombygning 2020.jpg
De romslige lokalene til Johansen Conditori får minst 75 sitteplasser fra og med fredag.

Lorentz Sæter lekerom.jpg
Lorentz Sæter viser hvor Alti Surnadals lekerom skal være.

Kun Trapp.jpg
Det jobbes nå med riving av den gamle trappa opp til 2. etasje.

Trapp.jpg
Trappa foran det som skal bli den nye hovedhandlegata. Bak Lorentz Sæter skal det bli lekerom og ARK-butikk.


Alti Surnadal er medlem av Trollheimsporten.