IMG_0628 copy_550x273

www.elisebear.blogg.no

Amerikansk jul!

Hei, Trollheimsportens lesere. Først og fremst vil jeg si GOD JUL til alle dere som er hjemme i lille Norge. Jeg håper dere har hatt en fin og tradisjonell feiring. Min jul har vært veldig annerledes i forhold til det jeg er vandt med, noe jeg syns har vært både interessant og utrolig trist på en og samme gang. Nå er heldigvis jula overstått og nyåret står for tur! Tiden går kjempefort, for jeg syns ikke det er lenge siden det var 1. desember, men neimen er det ikke årsskifte om ikke så lenge. Tenk det! Her skal dere få se hvordan jula mi har vært her i USA!:

På lille julaften satt jeg bare på rommet for meg selv og spiste julegodt som jeg hadde fått hjemmefra. Dagen virket ikke stor for amerikanerne i det hele tatt. Det var i grunn som en helt vanlig dag for dem. Hadde jeg vært hjemme i Norge hadde jeg sittet i stua sammen med familien når det hadde nærmet seg kveld for å se "Kvelden før kvelden!". Uansett, jeg fikk heldigvis sett "Grevinnen og Hovmesteren" på dataen min, så kvelden ble ikke så ille tross alt.

Årets julaften var veldig annerledes til det jeg er vandt med.. Jeg er vandt til å stå opp tidlig, ta på meg det fineste jeg har og sminke meg litt mer enn til vanlig. Jeg er vandt til å gå ned til stua med det fineste juletreet, den fineste familien og den godeste varmen fra peisen. Jeg er vandt til å legge meg på sofaen med pepperkaker og mandariner sammen med familien min for å se på Snekker Andersen, Tre nøtter til Askepott, Reisen til julestjernen og mange andre juleshow som går på NRK1 eller TV2. Jeg er vandt til å sette meg i rundt bordet sammen med familien for å få servert verdens beste risengrynsgrøt inkludert mandelpremie. Jeg er vandt til gode lukter av et ekte juletree, mandariner, risengrynsgrøt og lutefisk. Jeg er vandt til at mormor og gamletante Inger kommer inn døra og roper "Goood jul!" og angriper oss med klemmer. Jeg er vandt til å sette meg til bords sammen med mamma, pappa, lillesøster, lillebror, mormor og tante for å spise lutefisk og annet julegodt. Jeg er vandt til at jeg, Dina og Ole har det kjempegøy sammen mens vi venter på pakkeåpningen. Jeg er vandt til at alle i familien sitter og leser opp hvem hver enkelt pakke er til og fra, så ser alle på mens hver enkelt åpner opp pakken sin. Jeg er vandt til at vi alle setter oss i stua i den gode varmen for å spise kaker, snakke og bare kose oss sammen, og for å glede oss til den store julemiddagen vi skal på første juledag. Men, sånn ble det ikke i år..

Jeg stod opp med tårer i øynene, gikk inn på badet, tok på meg den nye kjolen min og sminket meg litt mer enn til vanlig. Da jeg var på badet fikk jeg skypet litt med familien min som satt hjemme og ventet på å få pakke opp gavene. Etter at vi hadde avtalt en mer spesifikk tid vi skulle skypes gikk jeg til kjøkkenet, fikk komplimenter om at jeg var såå fin, koket risengrynsgrøt til meg og Paula og serverte grøten på senga til henne (som forøvrig også hadde litt hjemmelengsel), fant meg alt av julegodter, så Snekker Andersen og Tre nøtter til Askepott, og så ble jeg med på pakkeåpningen hjemme i Norge via Skype. Jeg gråt faktisk ikke, noe som overrasket meg veldig. Hele samtalen var bare koselig, og jeg gleder meg til å få være med dem til neste år. Etter det fikk jeg skypet litt med kjæresten min samtidig som at jeg så på Reisen til Julestjernen. Etter at jeg var ferdigskypet med mine kjære hjemme i Norge så jeg den siste episoden av Den unge Fleksnes, The Julekalender og Jul i Blåfjell. Ellers hadde vi kyllingvinger til julemiddag.. og hele kvelden var i grunn ikke noe særlig stor. Vertsforeldrene og all familien som var på besøk tok seg noen drinker, danset og sang, mens jeg, jeg satt og skypet med bestevenninna mi Christina som også er her i USA på utveksling!

Her er noen bilder!:Siste luka i kalenderen min ble åpnet. Litt trist, men også veldig fint med tanke på at det neste som står på planen nå er Nyttårsaften! Så begynner nedtellingen til bursdag, Hawaii, oppkjøring, Las Vegas, en litt hemmelig ting og hjemreise for fullt! (Kalenderen vil jeg forresten ta med meg hjem, hihi. Den var så utrolig fin og grei og praktisk og søt! Tusen takk, kjære Maria! Jeg er glad i deg.)Jeg har savnet søsknene mine veldig mye. I fjor hadde vi det så gøy, og det ble tatt godt over hundre bilder av oss på dataen. Jeg er glad i dere, og jeg vet jula til neste år blir helt fantastisk fin.Jeg leste brevene jeg har fått hjemmefra, og det varmet veldig. Superkos med brev!Risengrynsgrøt med sukker, kanel og en liten klatt smør! Det er ikke jul uten.

Her ser dere kjolen min. Den matchet ringen jeg fikk i luke nummer tjuetre i julekalenderen helt perfekt! Vertsfamilien min syntes jeg var veldig fin, og jeg følte meg veldig fin der jeg satt i kjole omgitt av vertsfamilien som satt med jeans og t-skjorte/genser..


Her ser dere litt hvordan skypingen med familien foregikk. På det bildet til venstre er det en stykk litt gal lillebror og mamma i bakgrunnen og på det bildet til høyre kan dere se mamma og pappa!

Første juledag bruker jeg som oftest å stikke til mormor sammen med familien min for å spise en herlig julemiddag sammen med fine slektninger. Menmen, det blir liksom litt langt å reise. Dagen min har vært veldig fin. I femseks-tiden i dag tidlig ble jeg ringt opp av min kjære lillesøster etter avtale - det skulle nemlig skypes med de hjemme som var med mormor. Samtalen var veldig koselig, og bittelitt skuff var det at ikke alle familiemedlemene var til stede pågrunn av dårlig vær. Etter en times tid med skyping la jeg meg for å sove igjen, og i sjuåtte-tiden ble jeg vekt av vertsmor som spurte om jeg ville være med på pakkeåpningen. Jeg og Paula stod opp, gikk til stua og satte oss i sofaen omgitt av hele vertsfamilien. Opplegget var faktisk veldig fint. Det ble delt ut pakker, og vi pakket opp i tur og orden. Jeg fikk overraskende mange pakker i forhold til hva jeg er vandt til, og det var veldig stas å få pakke etter pakke plassert i fanget. Julestrømpa var også full av godsaker og småting. (Mormor, jeg ønsker meg julestrømpe til neste jul. Jeg regner med at Dina og Ole ønsker seg det samme!) Jeg fikk veldig mye fint, både fra amerikanerne og de hjemme i Norge.

Etter at alt var oppakket satte jeg meg på rommet for å skype litt med noen venninner som hadde jentekveld. Det var så koselig, og det føltes delvis ut som at jeg faktisk satt i sofaen sammen med de. Gleder meg så til å komme hjem for å være med på jentekvelder/filmkvelder/kosekvelder! I tillegg fikk de hilse på familien min, hihi. Så ble det julemiddag. Jeg hadde veldig dårlig tro på julemiddagen grunnet at vi hadde kyllingvinger på julaften, men jeg ble positivt overrasket da det var kalkun og noe annet kjøtt som ble servert med tilbehør!

Til slutt ble det desserter og godteri, og resten av dagen ble brukt på skyping med veninnna mi, Christina, og kjæresten min, Vegard. Vegard forsvant dessverre pågrunn av stormen med navnet Dagmar. Glad jeg slipper unna alle de stormene dere har hjemme for tiden!

Her er noen bilder!:

Kjempemange julegaver!Den eldste av barna, Alex! Se bort i fra koppen på hodet hennes! (Tullevertsfar!)De to yngste, Chaden og Jordon!Alex i nattisen sin.Min eldste vertssøster og ungen hennes, Ian.Jordon i nattisen sin.

Finfine vertssøster.Julegavene hjemmefra ble virkelig satt pris på. Tusen takk!Vertsmor med boka hun fikk av meg og Paula. Jeg og Paula bestemte oss for å spleise på julegave til Kari og Kelly. De fikk blant annet denne boken om Brasil, ullsokker strikket av min kjære mormor, vaffeljern og vaffelrøreoppskrift, bilder av oss og ungene, og andre småting. I tillegg skal de få brunost og ostehøvvel av meg når vi lager vaffler for første gang.Dagens frokost! Kjempegode kanelsnurrer.Her er gavene mine. Jeg fikk den fineste og godeste ullgenseren strikket av mamma, største smågodtposen noensinne av Dina, ganske mye klær, parfyme, godteri, cookies, sminkesaker og neglefikseting, hihi. Ooogså fikk jeg denne...... fine saken av min kjære lillebror, Ole. Tusen takk, og jeg er glad i deg og lille!

Jula var så og si veldig fin, tross at den har vært veldig annerledes enn det jeg er vandt til. Hjemmelengselen har ikke vært så stor som jeg trodde den skulle bli, og nå er det kun lyse tider i vente! Januar kommer til å gå fort pågrunn av at jeg blir veldig opptatt med teoriprøve, sluttsemesterprøver, lekser og basketball, februar kommer til å gå fort pågrunn av at jeg skal til Hawaii på ferie i ei uke. To uker etter Hawaii stikker jeg til Las Vegas i ei uke sammen med klassen min, og ei uke etter det igjen, i april, skal jeg noe som er bittelitt hemmelig enda, og vips så er det mai, og jeg har igjen kun en liten måned. Jeg kommer så og si til å ha ting å glede meg til hver måned til jeg skal hjem!

Ellers vil jeg bare få sagt at ingenting slår norsk jul - så ikke ta den for gitt. Ta vare på deres nærmeste, ta vare på tradisjonene og ta vare på alle minnene. Jeg storgleder meg til å få feire neste års jul sammen med familien min allerede!

God jul og godt nyttår!