DSC_0092

Bedre resultat enn forventet i 2019

Rindal kommunes regnskap for 2019 viser et mindreforbruk på kr 656 358. Dette på tross av dystre utsikter for økonomien, da det lå an til et stort merforbruk etter første halvår i fjor.

Rådmann Birgit Reisch og økonomisjef Henning Andersen la fram kommunens årsmelding og regnskap for 2019 for kommunestyret onsdag.

Økonomien ble styrt fra merforbruk til mindreforbruk i løpet av året 2019. Regnskapet viser et mindreforbruk på kr 656 358. Dette foreslås avsatt til disposisjonsfond.

– Det er godt jobba av enhetene, sa økonomisjefen. Han takket alle for godt utført arbeid i 2019.

Kommunens samlede fond er noe redusert gjennom året, forklarte Andersen. Han minnet ellers om at det kommer store investeringer framover, som utfordrer budsjettene.

DSC_0078.jpg

Line Flåtten (Ap) sa at det er tøft å jobbe med innsparinger over tid, men det gir også muligheter til å se ting i nytt perspektiv, og kanskje til å gjøre ting på en ny måte. Da er det viktig å spille å lag med de ansatte, understreket hun.

– De ansatte er den viktigste ressursen vi har, og jeg vil rette en stor takk til dem alle, sa hun.

Mildrid Kattem Aune.jpg

Mildrid Kattem Aune (Sp) påpekte at 2019 var et spesielt år, i og med at det var det første året i et nytt fylke.

– Arbeidet med bytte av fylke har vel ikke rindalinger flest merket så mye til, men jeg forstår at det har vært jobbet mye med det i kulissene, sa hun.

– Jeg tror det er rom for å utvikle oss videre, og finne nye måter å gjøre ting på. Så selv om ikke har så mye spillerom så tror jeg likevel at vi skal få gjort mye bra i åra framover. Jeg tenker også at det er moro å se at det er stor aktivitet i landbruket, med nydyrking og fjøsbygging, mye som skjer i hele kommunen. Skogbruket har avvirkningsrekord, og det bygges hus. 

DSC_0101.jpg

Magnar Dalsegg (H) minnet om at noen ønsker ble satt på vent i 2019, på grunn av overgangen til nytt fylke. Det har også vært satt i gang noen store og tunge omstillingsprosesser, blant annet innen helse og omsorg.

– Næringsutvikling og befolkningsutviklinga er et område som vi må se mer på. Vi må sikre oss midler til positiv næringsutvikling, slik at vi har noe å leve av. Det er også en del ting som vi har gjort gode konstruktive vedtak på, som vi ikke har klart å løfte fram til befolkninga. Men her er det gjort fenomenalt mye, sa Dalsegg.

Magnar Dalsegg fremmet også et tilleggsforslag om at årsmeldinga fra og med neste år skal legges fram for driftsstyret før den kommer til formannskapet og kommunestyret.


Rådmannens innstilling, med Høyres tilleggsforslag, ble enstemmig vedtatt.

 

Opptak av kommunestyremøtet finner du på Rindal kommune sin hjemmeside. Her finner du også saksdokumentene til møtet.