GoogleEarth-bilde_550x334

Bekymret for rypebestanden før jakta starter 1. oktober!

Ola Eirik Bolme sier at han er bekymret for rypebestanden før jakta starter! Han mener at det er stor grunn til bekymring før rypejakta åpner den 1. oktober. - Jeg tok en ettermiddags-/kveldstur oppi Løfaldfjella med hunden. Hunden tilbakela 32 km fra 200 moh til 750 moh, og vi var ute i 6 timer! Bildet viser et GoogleEarth-bilde som viser sporet til hunden, forteller Ola Eirik Bolme -som får størtte fra Ole Geir Schanke:

- Turen gikk gjennom relativt brukbart skogsfugl- og lirypeterreng. Alt vi så på hele turen var en hare og en lirypestegg, forteller Ola Eirik

Han tror at man vil oppleve samme elendigheta i de fleste områder i Rindal! - Håper jegerne viser stort måtehold selv med dagskvote på 3 ryper, sier han.

Ole Geir Schanke støtter Ola Eirik:
Vil gjerne støtte opp om innlegget til Ola Eirik Bolme. Har vært ute på saueleting i fire lange dager i et relativt stort område. I år har jeg kun tatt opp 5 enkle voksne liryper. (Tidligere brukbare år har jeg tatt opp 5-7 kull liryper i saueletinga.) Tror ikke det er mange rypene i fjella iår. Blir nok ingen jakt på ryper på meg iår!

Mvh Ole Geir Schanke