bjørn på hjellnes_250x188

Bjørnespor i nedre Surnadal, Eidet og Todalen

Tirsdag ble det observert bjørnespor like ved boligområder i nedre Surnadal. Se bilder av spora her på Trollheimsporten! I går meldte Oddvar Kvande fra Eidet til Trollheimsporten at han har sett bjørnespor i skogen ovafor husa sine. - Ingen tvil, greie spor i snøen mellom barflekkene, sier han. Onsdag kveld oppdaget Anita Brøske Nordvik spor etter bjørn på Hjellnes, og sendte bilde til Trollheimsporten.

Spor som ble oppdaget like ved alpinanlegget i Surnadal, nærmere bestemt i liene rett ovenfor Surnadalsøra, tyder på at en bjørn har tatt seg opp dit tidlig tirsdag, krysset en skogsvei og deretter satt kursen i retning alpinbakken/Grytåfeltet. Trollheimsportens journalist var oppe i området litt utpå dagen og tok bildene du ser her. 

Bjørnen som er observert flere steder på indre Nordmøre de siste dagene, er nå trolig i Todalen eller i fjellene i Trollheimen. Mest sannsynlig er det snakk om en ung hannbjørn som streifer på leting etter en make. Ragnar Halle i Todalen skal arrangøre søk etter bjørnen i dag, torsdag.

Onsdag kveld ble det fotografert ferske bjørnespor på Hjellnes. Se bildet som Anita Brøske Nordvik har sendt til Trollheimsporten, nederst på sida. 

Øyvind Holte, som er blant dem som har drevet søk og rapporteringer om nye bjørnespor, sier til Trollheimsporten at det er viktig at folk tar kontakt dersom de ser spor.

- Det gjelder både om det er spor som kan stamme fra jerv, ulv eller bjørn. Det går mange rykter, og slik sett var det veldig bra at det ble tatt bilder av bjørnen i Rindalsskogen, fordi mange ofte kvier seg for ikke å bli trodd når de sier de har sett for eksempel bjørn.

Han ber også folk om å ta kontakt dersom de oppdager hår og/eller skit som kan være fra bjørnen. Øyvind Holte har telefonnummer 911 64 329. 

Tidens Krav har intervjuet Marvin Svendsli, som ikke er i tvil om at det er bjørn som har vært på ferde. Det var hans kone som i morgentimene tirsdag gikk en trimtur i området ved alpinanlegget i Surnadal. Men hun snudde raskt da sporene dukket opp.

- Hun kom hjem veldig fort, og jeg lurte på hvorfor. Da fortalte hun meg om det store sporene og at hun ikke turte annet enn å snu. Men vi dro ut igjen, sier Svendsli til tk.no.

Han legger til at han har sett mange slags spor i dette området, men aldri etter bjørn, og konstaterer at avtrykka han så tirsdag er mye større enn det en jerv setter.

Det er trolig at det er samme dyr det ble tatt bilde av i Rindal sist helg, og som skal ha blitt observert i retning Halsa i helga.

 

Klikk på bilda for større versjoner.

bjørn surnadal 1_1024x681
Foto: Bjørn Tore Brøske
bjørn 003_1024x681
Foto: Bjørn Tore Brøske
bjørn 2_1024x1539
Foto: Bjørn Tore Brøske
bjørn på hjellnes_1024x768
Foto: Anita Brøske Nordvik.