Rune og Per Egil bløtkake_1024x704

Jon Tronvoll i Retura: - Svært bra og spesiell måte å gjøre det på

Blautkake og skryt for riving av bygg

Rune Kirkholt og Per Egil Berge får stor honnør for sitt rivearbeid i Rindal sentrum fra i fjor høst. Tre bygninger - Øvre Dalen, Trollheim og Autobygget - er revet og alt ved de tre husene er blitt sortert. Nå er Autobygget som det siste borte. Rindal Bygdeservice har vært med på et samarbeid om Trollheim. I dag stilte Jon Tronvoll i Retura Sør-Trøndelag med blautkake. Både han og teknisk sjef Nils Heggem gir stor rosog skryt til Rune og Per Egil for den jobben de har gjort.

Bård Magne Sande Nils Heggem_715x500.jpg

- Uten Autobygget blir Rindal sentrum bundet sammen på en mye bedre måte, bare sjå her, sier Nils Heggem, ny teknisk sjef i Rindal kommune, og Bård Magne Sande.

- Og økonomisk har det vært forsvarlig for oss å gjøre dette på denne måten, sier Bård Magne Sande i Rindal kommune til Trollheimsporten.

På blautkaka (til høyre) takker RRune og Per Egil bløtkake_500x344.jpgetura for det gode samarbeidet.

Klimaplan og følelser
Det starta med Øvre Dalen i oktober i fjor. Da var spørsmålet riving eller å bruke opp igjen deler av bygget. - Vi måtte rive alt. Nå skal vi også ta mye av murene, sier Bård Magne Sande. Rindal kommune har ikke gjort noe lignende siden A-blokka ved Rindal skole ble revet for over ti år siden. Da var det Vibo som gjorde jobben og sorterte bygningsavfallet. Det sparte de mye på.

Nå har kommunen spart mye på å rive og sortere alt ved de tre byggene, både innvendig og utvendig. - For Trollheim vurderte vi påtenning. Men det ble litt for brutalt, tykte vi, sier han og understreket at det er og har vært mye sjel og følelser inne i bildet for alle tre bygg.

- Derfor har vi også brukt en slik skånsom rivemåte. Det er Rune Kirkholt og Per Egil Berge som har hatt hovedansvaret for all rivinga, forteller Bård Magne som også trekker fram ei vedtatt klimaplan de har forholdt seg til. Ved byggene har det stått en 4-5 kontainere, som avfallet har vært sortert i.

Rune og Per Egil 1_715x514.jpg- Vi har hatt godvær i heile vinter og har hatt det gøttj heile tida, sier de to karene, som hadde et godt samarbeid med Rindal Bygdeservice når Trollheim ble revet.

- Samtidig har det gått fort, synes teknisk sjef Nils Heggem, som kan vise fram et heilt anna sentrum enn tidligere, der torget blir bunder mye meir sammen med området over vegen når Autobygget er borte.

Alt har sin tid
Når det gjelder følelsene trekker Bård Magne Sande fram Rindal Ski i Øvre Dalen, bygd i 1964 - og samlingsplassen, forsamlingshuset og klubbhuset Trollheim, der fleire livsverk er nedlagt i dugnad. Sjøl har han også hatt følelser til dette huset, der murene kom opp før andre verdenskrig og det spesielle huset ble fullført etter freden. - Men alt har sin tid. Nå blir det boliger ved Trollheim og alt fra høsten et nybygg for næring og leiligheter ved Øvre Dalen, sier han.

Heile vegen har det vært et meget godt samarbeid med Retura om kildesorteringa. Jon Tronvoll i Retura Sør-Trøndelag takka for samarbeidet med blautkake i dag. - Det har vært spesielt og svært bra med ei slik riving med handmakt. Som regel blir det satt på store maskiner, sier han og skryter, sammen med Nils Heggem, av den store innsatsen til Rune og Per Egil, og det gode samarbeidet med kommunen.

Nils Heggem Jon Tronvoll og BM Sande_715x590.jpg

Teknisk sjef Nils Haggem, sammen med Jon Tronvoll i Retura Sør-Trøndelag og Bård Magne Sande i teknisk avdeling i Rindal kommune.

Rune og Per Egil 2.jpg

Rune Kirkholt og Per Egil Berge har gjort en kjempejobb med riving av bygg i Rindal sentrum.