jubiluem1_690x458

Bravo, Bravissimo!

Fredag kveld feiret Vårsøghelga seg selv med jubileumskonsert i Storstuå. Og for en kveld det ble! Jubileet ble markert med musikere i verdensklasse, der høydepunktene kom som perler på en snor.

Vårsøghelga blir arrangert for 20. gang i år, og i tillegg er det 70 år siden Hans Hyldbakk skrev diktet "Vårsøg". Godt over 300 personer deltok på jubileumsfesten i Surnadal kulturhus fredag, og de fikk virkelig valuta for pengene.

Det var norsk musikk som stod i sentrum, og Trondheim Symfoniorkester, ledet av Torodd Wigum, innledet det hele med Ouverture av Edvard Bræin, før Sigmund Groven inntok scenen med sitt vakre munnspill. Groven var solist under tre de satsene fra stykket "Solhverv for munnspill og orkester", komponert av vår egen Henning Sommerro. Da Groven og symfoniorkesteret avsluttet med "Vårsøg", var det en helt magisk stemning i Storstuå, og det setter tankene i sving: Trondheim Symfoniorkester og Sigmund Groven fremfører Vårsøg i lille Surnadal. Og ikke nok med det; både dikter og komponist er surnadalinger! Det er ganske utrolig! 

Del 1 ble avsluttet på best mulig måte, med Peer Gynt suite nr. 1: Morgenstemning, Åses død, Anitras dans og Dovregubbens hall. Vel blåst! Profesjonelt til fingerspissene. 

sigmund groven.jpg
Sigmund Groven er en av verdens aller beste på munnspill

Etter pausen fikk et begeistret publikum servert høydepunkt på høydepunkt. Først ut var rosinen i pølsa: Urfremføring av Henning Sommerros "Beginning", fremført av våre egne sambygdinger (begge er utflyttet, men vi liker å kalle de for det likevel) Anders Larsen og Trygve Brøske i samspill med Trondheim Symfoniorkester. Larsen som solist på Testore-fiolinen fra rundt 1730-tallet, og Brøske på flygel. En opptreden som vanskelig kan beskrives med ord. For en energi, for en formidlingsevne! Bravo! 

Som Henning Sommerro så treffende sa det:

- Vi er heldige som har musikere av et slikt kaliber i Surnadal.

anders larsen trygve brøske2.jpg
Anders Larsen og Trygve Brøske

Men det stoppet ikke der. Sopran Isa Katharina Gericke fremførte tre nydelige sanger, før Henning Sommerro i storform tok scenen med storm mot slutten av konserten. Han tok mikrofonen i egne hender, og fremførte tre sanger skrevet av Hans Hyldbakk; No e sola komma, Kultursjå og Vårsøg. De tre siste sammen med ungdomskoret "Young Voices" og Elin Persson. Vakkert!

henning sommerro.jpg
Henning i kjent stil

Henning Sommerro, Sigmund Groven,  John Pål Inderberg, Anders Larsen, Trygve Brøske, Isa Katharina Gericke og Trondheim Symfoniorkester dirigert av Torodd Wigum på samme scene. I Surnadal kulturhus! Makeløst!

Gratulerer til Vårsøghelga med en fabelaktig jubileumskonsert! 

Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale.

anders larsen trygve brøske
anders larsen
inderberg sommerro
isa katharina
jubileum2
trondheim symfoniorkester
young voices