fiskekonk lisa forslund mdg

Brede smil langs elvebredden

Lørdag arrangerte Surna elveeigarlag og Surnadal jeger- og fiskeforening fiskekonkurranse for lokalpolitikere i Surnadal og Rindal. Det ble liten fangst, men det var ingenting å si på verken innsatsen eller humøret. 

På bildet over er det Lisa Foslund fra Miljøpartiet De Grønne som viser at stemningen var upåklagelig langs elvebredden.

Fiskekonkurransen er en av programpostene på Laksedagene som arrangeres i Surnadal i helga. Den svært uformelle konkurransen var også en del av markeringa av Villaksens dag og Villaksens år. 

Lokalpolitikerne representerte seks parti i Surnadal og tre parti i Rindal, og alle stilte sporty opp på konkurransen. Flere av deltakerne hadde svært liten eller ingen erfaring med laksefiske. Fra Surnadal stilte Ole Joar Bruset (H), Else Brandvoll Andresen og Sondre Ormset (Sp), Helge Røv og Annett Ranes (Ap), Kristian Settem og Nancy Anoba (KrF), Tonje Larsen Faksnes og Svein Wærum (FrP) og Lisa Forslund og Eli Vullum Kvande (MDG). I Rindal stilte Vibeke Langli og Ola Syrstad (Sp), Ola Bakken, Gjertrud Kvam, Vegard Rausandhaug, Rune Løfald og Ola Bakk (H) og Mette Skjølsvold Aasen og Åge Jonli (Ap).

Rindalingene fisket i delen av Surna som tilhører Rindal, mens surnadalingen ble spredt på flere høler fra Skei og nordover. 

I Surnadal var alle deltakerne samlet i Skeishølen før start hvor Ragnar Mauset ønsket velkommen.

- Jeg vil takke alle politikerne som sitter her for veldig god respons på arrangementet. Jeg må innrømme at jeg var litt spent, men det skulle fort vise seg å være unødvendig. Dere var positive fra første stund, og det setter vi stor pris på, sier Mauset.

Videre fikk politikerne litt informasjon om Surna fra Georg Solem som er leder i Surna elveeigarlag.

- Slik vi ser det er Surna selve kronjuvelen i bygda vår. Den er ikke bare en viktig næringskilde som gir betydelige summer til dalføret vårt, men også en viktig faktor når det kommer til rekreasjon og naturopplevelser. 

Lokalpolitikerne fikk også informasjon fra Helge Dahlen i Elveguiden, som i tillegg til å presentere seg selv og firmaet sitt fremsnakket Surna som lakseelv.

- Jeg har oversikt over de fleste elver i landet, men føler meg ekstra stolt over å kunne ha et forhold til Surna. Det er ei flott elv som har hatt ein fin utvikling, sier Dahlen. 

fiskekonk alle.jpg
Lokalpolitikere fra Surnadal

fiskekonku rindal alle_690x518.jpg
Lokalpolitikere fra Rindal. Foto: Arne O. Sæther

Fisk på kroken
Tjue lokalpolitikere var i aksjon i elva i underkant av tre timer, men noen laks ble det ikke selv om det var nære på! Eli Kvande Vullum fra Miljøpartiet De Grønne fikk napp, men fisken vant kampen og slapp taket.

- Det var synd at den glapp, men utrolig artig å få fisk på kroken. Jeg ble skikkelig ivrig og kjente at pulsen steg noen hakk, smiler Vullum Kvande. 

fiskekonk eli vullum kvande mdg_690x460.jpg
Eli Vullum Kvande fikk napp, men fisken dro dessverre sin vei

Til tross for at fisken uteble var det veldig god stemning, og flere ytret ønske om en lengre konkurranse. 

En av de som aldri før har fisket i elva var Nancy Anoba fra KrF. Hun ble raskt bitt av basillen, og det tok ikke lang tid før hun ba mentor Øyvind Holte om å få låne vadere. 

- Dette var kjempegøy! Jeg håpet selvsagt at jeg skulle få fisk, men det var en likevel en flott opplevelse, sier hun.

fiskekonk nancy anoba krf1_690x460.jpg
Nancy Anoba fra Krf fikk låne seg vadere av Øyvind Holte

I Rindal ble det heller ingen fangst, og konkurransen ble avgjort ved en konkurranse i presisjonskast. Den ble vunnet av Mette Skjølsvold Aasen og Åge Jonli fra Rindal Arbeiderparti. I Surnadal ble det knapt med tid, så for å kåre en vinner ble det foretatt loddtrekning. Vinneren ble FrP som var representert av Tonje Larsen Faksnes og Svein Wærum.

fiskekonk vinnere frp.jpg
Tonje Larsen Faksnes og Svein Wærum vant loddtrekningen. Georg Solem fra Surna elveeigarlag i midten.

Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale.

fiskekonk komiteen
Solide veiledere
fiskekonk kristian sættem krf
Kristian Settem, Krf
fiskekonk nancy anoba krf2
Nancy Anoba (Krf) og Øyvind Holte
fiskekonk ole joar bruset høyre
Ole Joar Bruset (H)
fiskekonk svein frp
Svein Wærum (Frp)
fiskekonk tonje og kjell ulf
Tonje Larsen Faksnes (Frp) og veileder Kjell Ulf Lund
fiskekonkr annett ranes ap og lars tellesbø
Annett Ranes (Ap) får kyndig veiledning av Lars Tellesbø
fiskekonk helge røv ap
Helge Røv (Ap)
fiskekonk eli vullum kvande mdg
Eli Vullum Kvande (MDG)
fiskekonk lisa forslund mdg2
Lisa Forslund, MDG
fiskekonk sondre ormset sp
Sondre Ormset (Sp)
fiskekonk else andresen sp1
Else Brandvoll Andresen (Sp) får hjelp av Marvin Haugen
fiskekonk else andresen2
Else Brandvoll Andresen
fiskekonk28
God stemning
fiskekonk29
Marvin Haugen trekker vinner
fiskekon30k
Frp vant loddtrekningen