Rindal-surnadal

Del 9

Bygdevenner ute i verden

Trollheimsporten er i gang med en helt ny serie, der rindalinger og surnadalinger "der ute i verden" står i fokus. Tall fra Statistisk sentralbyrå har lenge vist at flere unge velger å flytte ut fra bygda de vokste opp i. Rindal og Surnadal er ingen unntak, og vi i Trollheimsporten ønsker å finne våre tidligere bygdevenner som er der ute i verden et sted. Alle de som deltar må utfordre en ny sambygding, som i likhet med dem selv har flyttet ut fra bygda si. Dagens utvalgte har blitt utfordret av Jan Henrik Moen fra Øvre Surnadal, og er den aller første jenta fra Surnadal ut i serien. Trykk deg videre for å lese del 9!


Hvem er du, hvor bor du og hva gjør du til daglig?
Jeg heter Gunn Elin Røen, jeg bor for tiden i Øverbygd/Skjold i indre Troms. Her jobber jeg i forsvaret som patruljefører i kavalerieskadronen.

 

Beskriv hvordan en vanlig dag ser ut for deg?
En vanlig dag for meg er svært hektisk, man er så å si tilgjengelig for jobb hele tiden. Vi er masse uet i skog og mark, hvor vi "leker" krig. Ellers er vi inne i leir og driver vedlikehold på materiell og kjøretøy. Der vi forøvrig er oppsatt på ATV og snøscootere.

 

Klarer du å ta vare på dialekta di?
Må inrømme at når jeg er på jobb så har jeg lagt om dialekten drastisk, snakker pur trøndersk av en eller annen grunn. Men når jeg er hjemme så snakker jeg surnadalsk.

 

Bortsett fra familie/venner, hva savner du mest fra hjembygda?
Det jeg savner mest når jeg er på Skjold er nok det å kunne slappe helt av, gå i fjellet, dra ut på fisketurer og shoppe.

 

Kommer du til å flytte tilbake?
Tviler på at jeg kommer til å flytte hjem igjen, jeg er åpen for det meste. Så hvor jeg ender opp vet ingen.

 

Holder du deg oppdatert på hva som skjer hjemme?
Eneste oppdatering hjemmefra er nok fra familie og venner.

 

Hvem utfordrer du som neste “bygdevenn”?
Jeg utfordrer Siv Solstad som neste bygdevenn.

 

Tidligere utfordrere finner du linket under:

Hanne Iren Bolme
Ragnhild Meland
Johanne Furuhaug
Veronica Talgø
Marte Heggem
Thea I. Eide
Markus Mikkelsen
Jan Henrik Moen