Picasa

Ære til hedersmann

Leder i Rindal IL, Atle Norli, hadde i dag på selveste julekvelden æra av å gratulere klubbens eldste æresmedlem med 90-årsdagen, og Trollheimsporten var med!

 

 

Leder i Rindal IL overrasker 90-åringen med bursdagsbesøk

 

Oppi Nygarden i Skjølsvoldgrenda fyller hedersmannen Torolv Heggem i dag 90 år, og aldri har han fått så mange gaver på julekvelden!

 

Torolv har vært æresmedlem i idrettslaget siden 1982. Han hadde da 30 år som aktiv leder bak seg.

 

Første årsmøtevalgte vervet fikk han i 1937 da han og en til ble valgt til «sagmarkara»! Dei fekk ansvaret for merkinga med sagflis (sagmar) på fotballbanen.

 

Siden har Torolv hatt ulike verv i Gnist, Rindal IL og IK Rindals-Troll med avbrudd de åra han arbeidet utenbygds.

 

Han skryter ikke på seg noen idrettskarriere, sjøl om han har deltatt både i løyper og på bane. Det er nok som administrator innsatsen hans har vært fremtredende i alle disse åra.

 

Han var også med i styret for Sør Trøndelag Skikrets i 10 år

 

Under krigen bodde han på Løkken og arbeidde som skomaker hos Brødrene Heggems skomakerverksted. Så var han et år i Malvik Samvirkelag og et år på Løkken Samvirkelag, før han kom til Rindal Samvirkelag. Her var han først 8 år på Rindal sentrum før han var 32 år på Sunna, de 15 siste som styrer.

 

Fra arbeidet i idretten trekker han fram Nordmarkløpet og Rindalsrennet som gode opplevelser.

 

Nordmarksløpet var det han og Tore Bjørnstad som tok initiativet til. De avtalte et møte med to fra Bæverjord og møttest midtvegs - ved Bårdvatnet på Nordmarka.

 

De ble enige om å kjøre et prøveløp i 1977. Det ble vellykka, og Nordmarkløpet ble et fast arrangement fra 1977.

 

Deltakertallet har vært oppe i 7-800 løpere, og det blir fremdeles arrangert. Løpet har noen ganger blitt avlyst på grunn av føreforholda.

 

Rindalsrennet starta de første åra ved butikken i Bolme. I 1961 solgte de 3000 billetter til Rindalsrennet!

 

Rindalsrennet ble så arrangert i samarbeid med Sportsklubben Troll annehvert år i Bolme og på Rindal sentrum.

 

Snømangel før skiløp er ikke noe nytt, kan Torolv fortelle. Et år var det for lite snø ved Torshall der rennet var planlagt. De flytta så opp mot Almberg, der snøen også forsvant. Så prøvde de i Lauvlia (ovafor Stokkøyan), men det ble ikke nok der heller.

 

Det endte opp med at rennet ble avvikla i Romundstadbygda ved Storli skole. I skolen fikk mennene vaske seg i baljer etter rennet, mens damene ble kjørt til Rindal.

 

Norgestopper som Brenden og Brusveen var med på det rennet, forteller Torolv.

 

Torolv Heggem har også vært foregangsmann og støttespiller for Tørsåsløa, og det der var han aktiv helt til ut i 90-åra.

 

Han tror han har vært på alle Rindalsrenna og de fleste fotballkampene i bygda helt til nå. Han var på Rindalsrennet siste søndag også, og nå kommenterte han i positive ordelag innsatsen til Aksel, sønn til Atle Norli.

 

Til slutt spurte Atle Norli om han hadde noe råd å gi til han og styret hans. Det var hedersmannen forsiktig med, men han syntes de satsa sterkt, og han nemnte fotballhallen. - Det klare oss, sa Norli. - Ja, det tru e å, sa Heggem.

 

Men han likte ikke utviklinga Northug stod for, selv om han går for COOP! Dette var styret i Rindal enig med han i, sa Atle Norli. - Det dryp mindre til rekruttering når de store tar så mye, sa han, og vi må ha rekruttering.

 

Atle minte om kor viktig frivilligheta er. Vi må ha medlemmer som gjør en innsats i laga våre, men medlemskap er en symbolsak også. Det var 90-åringen enig i, og han er sjølsagt medlem!

 

90-åringen har nettopp fått spilder nytt førerkort, men han kjører ikke mer enn nødvendig.

 

  • E lika ittj rundkjøringa, sa han. Blir det rundkjøring på Bjergå, så kjøre e Mjohølvegen, la han til.

 

 

Trollheimsporten gratulerer 90-åringen og ser fram til å møte han både på skirenn, på Tørsåsløa og på fotballkamper - som publikum.