tp_leserinnlegg

Leserinnlegg:

Sykehus bare i Trondheim, Ålesund og Bergen?

Molde sykehus sugde innholdet ut av Kristiansund sykehus. Nå kommer Ålesund til å suge innholdet ut av Molde sykehus. Noe frem i tid vil alle lokalsykehus/sekundærsykehus være nedlagt, og vi vil ha sykehus bare i Trondheim, Ålesund og Bergen i vår del av landet.

Man tok først bort grendeskolene. Så forsvant lokalbutikkene inn i butikksentrene. Så tok man bort posthusene. Nå tar man bort lokalsykehusene. Slik har jeg tenkt de siste dagene.

Fasiten stod i «Klassekampen» i går, lørdag 20.des.s.12-13:

Der stod det at nye Molde sykehus allerede er i ferd med å nedskaleres. Felles administrasjon med Ålesund planlegges. Utveksling av funksjoner og leger planlegges.
= Samme historie som da Molde sykehus slukte Kristiansund sykehus.

På samme måte planlegges altså allerede at Ålesund sykehus skal sluke nye Molde sykehus. Derfor var lokaliseringen til Molde så viktig, for avstanden er kortest  mellom de to stedene.

Man kan lure på hvilken edderkopp som er hjernen bak det hele, og som planlegger den store sentraliseringen på alle plan av folk i Norge. En ting er sikkert, det nytter ikke å stå imot dette.
 

Løsningen for Kristiansund: Privat sykehus.

Mitt forslag til modell, er å bruke butikksentermodellen i det eksisterende bygget: Privatleger leier seg inn med sitt kontor og behandlingsrom, og så har de felles sengeavdeling. Kristiansund har tidligere hatt helseinstitusjon drevet av nonner. Gå ut i verden og finn en nonneorden som er villig til å drive sengeposten!

HEPP-HEPP!

 

Glærum, Vintersolhverv 2014.

Dordi Skuggevik