Optimister 5 første side_1024x726

En folkelig konferanse for alle

Dag Erik Pedersen til Optimistkonferansen

Dag Erik Pedersen (Mesternes Mester og NRK) topper plakaten til Optimistkonferansen i år. 4. juli, onsdag i Kulturvøkku, er det klart for ny Optimistkonferanse - og igjen har komiteen som mål å fylle Rindalshuset. I fjor var det 370 besøkende - året før 389. Foruten Dag Erik Pedersen er Arild Hoksnes tilbake som konferansier, landslagssjef Vidar Løfshus kommer sammen med humørbonden Geir Styve.

Hovedkomiteen består av fra venstre Gro G. Løfaldli, Odd Inge Løfald, Morten Møller med optimistkake, Jim Børset og Kristin Merete Fosseide. Til høyre Vidar Løfshus og Dag Erik Pedersen.

Optimistkonferansen 5 år
Hovedkomiteen for årets Optimistkonferanse samla i dag pressa til et lite kick off på Tjønna, der årets deltakere ble presentert.

Årets konferanse er den femte i rekka - et lite jubileum, med andre ord. Fremdeles er det optimismen som er drivkrafta. Målet er å få fram positive trekk ved rindalingen og rindalssamfunnet og et lite valgspråk er: I Rindal vil de mye og får til mye.

Videre er målet å dyrke optimismen som drivkraft og beslutningsgrunnlag for optimisten. Motivere hverandre til å stå på - bevare optimismen. Samtidig er Optimistkonferansen en hyggelig møteplass for likesinnede - blide og positive mennesker.

Annerledes konferanse for alle!
Hovedkomiteen understreket at Optimistkonferansen er en litt annerledes konferanse. - Det er en folkekonferanse, eller kanskje en næringslivskonferanse for alle med folkepreg, vart det sagt i dag.

- Vi føler vi fyller en funksjon. Dette blir en dag for påfyll. Både enkeltpersoner og bedrifter kan komme og påfyll av energi og pågangsmot, sa hovedkomiteen, som har god støtte fra Rindal kommune, Rindal Sparebank og Lokalt Løft også i år.

Dag Erik Pedersen topper plakaten i år. Han er tidligere proffsyklist, TV-personlighet og foredragsholder. På sykkelsetet har han 12 år som proff og 43 seirer bak seg. I dag er han mest kjent som en av NRKs største personligheter. Han har lang fartstid fra sporten, både som anker og reporter. Nylig var han programleder for tredje runde av seersuksessen Mesternes Mester.

Foredragskarrieren startet han i 1997. Han har skapt "Adri God Alene" - den enkle historien om å tenke annerledes i livet. Det er et lynkurs i kunsten å snu negative tanker til å bli positive, men det handler like mye om å forstå hvor viktig du er for laget ditt og hva din jobb egentlig betyr.

De viktigste temaene er: Hva gjør jeg for å bli den optimale lagspilleren på mitt lag, hvordan skal jeg tenke når arbeidsmengden dreper meg, hvordan skal jeg lære meg å sette meg mål, og hvordan skal jeg øve meg på å snakke positivt til meg sjøl og andre.

Vidar Løfshus er født og oppvokst i Meldal, og er landslagssjef i langrenn. I 2006 ble han ansatt som assistenttrener på allround og sprintlandslaget. Nå er han ansvarlig for elitedelen i Norges Skiforbund, og har det overordna ansvaret for alle i trener- og støtteapparatet, med det ansvaret for alle uttak til verdenscup, mesterskap og til internasjonale renn.

Geir Styve (til høyre) er Humørbonden. Han oppstod i 2003, da Styve tok dette nye ordet som identitet og registrert varemerke. Han var lei av den stadige bruken av ordet "sutrebonde".

Nå er Humørbonden etterspurt som foredrags og kursholder - og 4. juli kommer han til Optimistkonferansen i Rindal. - Jeg er ingen standupfigur, sier han sjøl. - Derimot blir det levert foredrag og kurs til ettertanke og utvikling. Egne opplevelser og praktiske eksempel er hovedingrediens, og humor kommer som krydder på toppen.

Til slutt er Arild Hoksnes (til høyre) tilbake som konferansier, etter et opphold med Are Sende Osen i fjor. Det er fjerde gangen Hoksnes kommer til Rindal og Optimistkonferansen.

God etablert
- Vi føler sjøl at vi er godt etablert. I år blir det litt endring, da vi kutter ut sofapraten med lokale personligheter og konsentrerer oss om foredragsholderne. Da blir det bedre tid, så får vi sjå om det er til det bedre, sier hovedkomiteen som gleder seg stort til årets Optimistkonferanse.

Hovedkomiteen markerte presentasjonen av årets Optimistkonferanse som vanlig med kake ved Tjønna - fra venstre Kristin Merete Fosseide, Odd Inge Løfald, Jim Børset og Morten Møller og Gro G. Løfaldli (sittende).