DSC_3782

Dagstur til Trollhetta like før snøen la seg nede i bygda.

Naturfotograf Morten Gåsvand på Saga Trollheimen Hotell rakk å ta seg en tur til Trollhetta før snøen kom. Han har sendt oss ei bildeserie som vi deler med dere. Viss du blir riktig glad i et bilde eller to, så går det sikkert an å få kjøpt bilder fra Morten!

Saga Trollheimen Hotell er medlem av Trollheimsporten og kan kontaktes på saga@sagatrollheimenhotel.no eller foto@sagatrollheimenhotel.no.   

 

Tekst og bilder: Morten Gåsvand  (foto@sagatrollheimenhotel.no)

 

Les bildetekstene og klikk på bilda for å se de større og som bildeserie!

           

DSC_3301
En av de fineste sykkelturene i Trollheimen er innover Jøldalen, man passerer Jøldalshytta og en halv time senere er du blandt de store Rindalsfjella som Svarthetta,Geithetta og Trollhetta.
DSC_3360
Ved østre enden av Svartådalen krysser du elva Svartå med ei ganske ny bru ved setra. Her blir det stopp med sykkelturen for min del!
DSC_3960
Går beint opp mot ura med tett løvskog med svarte bjørkelegger!
DSC_3536 (1)
Det er varmt oppi der og overaskende frodig, da det også er foten av den mektige Trollhetta.
DSC_3412 (1)
Fjellelgen trives for seg selv og beiter urter helt opp mot der løvskogen slutter.
DSC_3782
Fjellmassivet Trollhetta er vel den største i Trollheimen. Halvveis oppover mot toppen, ligger Litlehelvete omkranset av tre topper. Tar så turen “nedi der”og det bekrefter virkelig navnet!
DSC_3559 (1)
Med det samme jeg når vatnet med det sagnomsnuste navnet Trollauget midt i, blir det plutselig kaldere! Det er goldt, og inntrykket er noe “Grønlandsk”. En utrolig opplevelse i det varme været! Det var is på vatnet, inntrykket bekreftes ved at det ikke var is på vatnene ovenfor!
DSC_3612
Meningen med turen var egentlig å se om “den arme soldat” som står og vipper på kanten på en av de toppene, ennå står der. Det er en 4 meter høy naturlig formet steinskulptur som kan godt falle ned i Litlehelvete. (Den ligner mye på terracottafigurene som ganske nylig ble funnet ved byen Xian i Kina!)
DSC_3584 (1)
Videre på platået er det interessant å lete litt etter bergarter og steinformasjoner. En av de ligner utrolig mye på Lars Inge sin pipekledning.
DSC_3661
På noen plasser føles det som om en trakt som vil suge en nedover mot Litlehelvete.
DSC_3724 (1)
Nordover og hjemover ser vi fjella Resfjellet, Svarthattan og Rinnhatten og Rinnvatnet -
DSC_3770 (1)
- mot vest og andre siden ligger Gråsjøen, Slumpan, Snota og resten av gjengen.
DSC_5318
Det ble mørkt den kvelden på hjemturen.