IMG_7609

Dalalåven er åpnet!

Etter en høytidelig snorklipping på en 14 meter lang rød løper utført av selveste kongen (i skikkelse av Johan Øiestad), er Dalalåven atelier i Rindal offisielt åpnet. - Det er en wow-opplevelse, sier stolt atelierinnehaver Inga Dalsegg om åpningen. 

IMG_7617 kopi.JPGEtter 16 måneder med snekkering og istandsetting, og å måtte kappe den samme fjøla seks ganger, er Dalalåven atelier som vil bli atelier, galleri og butikk, åpnet. Inga takket spesielt sin mor og far, både for innsats og tålmodighet. - Det har vært harde meningsytringer av og til, og enkelte valgte å forlate lokalet, sa Inga, - Nå er jeg ferdig med å be mamma om å gå ut! 

Vemodig var det at Ingas bestefar Jon E. Børseth gikk bort ti dager før atelieråpningen, da han syntes det var stor stas med restaureringa. 

Ordfører i Rindal Ola T. Heggem overrakte - etter eget ønske fra Inga - en gardintrapp i gave til Inga. De fleste kan vel fundere på hva man skal gi en kunster, og da han spurte om ønsker fra Inga var altså svaret klart, så da ble det en ekslusiv gardintrapp som kan gjøres om til både stige og stillas. - Pass på deg selv når du klatrer i den, og far din også, sa Heggem. Kommunen har bidratt litt til Dalalåven, men det er slettes ikke noe offentlig bygg: - Dette er så privat om det kan bli, sa Heggem. Han var spesielt begeistret for Dalalåven av tre grunner, nemlig at det er å lage sin egen egen arbeidsplass, at standarden på Rindal sentrum blir løftet med et slikt bygg og foretak og at Dalalåven er blitt enda finere, slik at sentrum tar seg enda bedre ut. 

For å klippe den polkadottede snora hadde selveste kongen, dog i skikkelse av Johan Øiestad tatt turen, og var full av lovord om bygget og kustneren, og utropte Inga til bohemprinsesse i Rindal. 

Inga selv var storfornøyd med åpningen: - Jeg hadde aldri sett for meg at så mange ville komme! Ingas far hadde i går ymtet frampå om at de burde annonsere mer, for det var jo ikke sikkert at så mange ville komme, men det var altså ingen grunn til bekymring, for det var knapt rom til å snu på seg i de romslige lokalene lørdag ettermiddag.  - Stas at så mange vil komme og sjå, sier Inga, og synes det er positivt på alle vis. Inga er også full av lovord om sine kunstnerassistenter Eva, Mildrid, Stine og også Trine som var ekstra hjelpende hender under åpninga. 

Det var ikke grunn til å tro at trøkket ville avta umiddelbart etter åpninga, Inga hadde nemlig fått for øre at flere ville dra og kjøpe seg en kaffe å 3 venner før de kom tilbake for å kikke. 

Og nå er det endelig rom for å slappe av, ha tid til å leve, som Ola T. Heggem rådet Inga: - Jeg skal senke skuldrene i kveld! sier hun. Kvelden skal tilbringes med gode venner som tar med seg mat til låven. - I morgen skal jeg ikke stå opp før sju på første gang på lenge, oppsummerer Inga fornøyd. 

IMG_7583.JPG

Det var godt med folk på plassen foran låven!

 

IMG_7590.JPG

Låvebrua behørlig pyntet med rød løper, og matchende ballonger og rød snor.

 

IMG_7591.JPG

Ola T. Heggem og Inga Dalsegg.

 

IMG_7602.JPG

Celebert besøk!

 

IMG_7621 kopi.JPG

Snora klippes!

 

IMG_7624.JPG

Det stimet på med folk opp på låvebrua.

 

IMG_7628 kopi.JPG

 

IMG_7631.JPG

 

IMG_7637.JPG

Arbeidsrommet.

 

IMG_7658.JPG

... hvor ustyret står klart

 

IMG_7642.JPG

Work in progress!

 

IMG_7651.JPG

Kjøkkenkroken i atelieret.

 

IMG_7646.JPG

Sjampanje hører til en slik høytidelig anledning!

 

IMG_7648.JPG

Det henger bilder både høyt og lavt i atelieret!

 

IMG_7655.JPG

 

IMG_7657.JPG

Butikkrok, med salg av blant annet lys og kort.

 

IMG_7660.JPG

Dalalåven er flott utenpå også!