Dataklubb for nybegynnere

Det var flere nye databrukere som møtte opp på kurs på Rindal Frivilligsentral mandag. Nybegynnerne fikk instruksjon i grunnleggende bruk av nettbrett og søk på internett. Dataklubben er alltid åpen for nye medlemmer, så her er det bare å møte opp med nettbrett selv om man ikke fikk med seg den første kursdagen.

Dataklubb nybegynnere 2.jpg

Det er Rindal Frivilligsentral, Rindal Pensjonistlag og Rindal Dataklubb som står bak nybegynnerkurset. Kursleder er Ole Trygve Foseide. Terje Grønli og Tordis Sveen (bildet over) er ivrige elever.

Anni Karlstrøm, leder i Rindal Frivilligsentral, er en av medhjelperne på kurset. Hun er gledelig overrasket over at det kom så mange på den første kursdagen. 

Dataklubb nybegynnere.jpg
Anne Antonsen (t.v.) og Anni Karlstrøm (t.h.) underviser Else Ranheim, Odd Ranheim, Ingvald Bjørnås og Inger Haltli som sitter rundt bordet.

Da Trollheimsporten var innom hadde kurset holdt på i over en time. Kursdeltakerne var så ivrige at de ville gjerne fortsette en stund til, så de hadde nok lært en del allerede. Alle bekrefter at dette var interessant, så dette vil de fortsette med.

Ole Trygve Foseide forteller at Rindal Dataklubb er en del av seniornett.no. Man bruker gratis ressurser fra Digidel-programmet, som er etablert og ledet av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Nybegynnergruppa møtes på Rindal Frivilligsentral hver mandag kl 12 framover. Det er bare å ta med seg nettbrett eller bærbar PC og møte opp når det måtte passe. Her er det fortløpende oppptak av nye medlemmer, sier Ole Trygve Foseide.

Fra kl 13 på mandager er det også åpent for de mer erfarne medlemmene av dataklubben, akkurat som tidligere.