Picasa

Gresskarkunskunst på Nyvold i Rindal

Design by Inga

Alle som leser Trollheimsporten veit at Inga Dalsegg i Rindal er noe over gjennomsnittet interessert i Halloween. Store og små gresskar forandres til lysende gresskarlykter med egenproduserte motiv. Lørdag formiddag var det en liten produksjonsdugnad på kjøkkenet hennes

 

 

Inga hadde besøk av Emilie (7), Amanda (14) og Kjell Ove (47 i morgen!).

 

 

Først ble gresskaret uthola, frø og rask sortert ut og gresskarkjøttet tatt vare på. Det skal brukes til gresskarmuffins og gresskarpai til bursdagsfeiringa søndag! Kanskje det blir gresskarpizza også, men det har ikke Inga prøvd enda.

 

Inga forteller at nesten alt som kan lages med gulrot kan lages med gresskar.

 

 

 

Så ble motiva for gresskarlyktene festa utapå gresskaret og prikka over til gresskaret med syl. Det er en fordel med forkle og korte ermer – det blir litt søl under produksjonen.

 

 

 

 

 

Deretter kom den vanskelige skjæringa. Feil kan ikke rettes opp med viskelær. - Da må vi bare justere motivet, fortalte Inga beroligende.

 

 

Godt å få hjelp fra Inga når problemene kommer.

 

 

Begynner å få teken på det no, sa Emilie

 

 

Amanda er snart ferdig 

 

 

Emilie sitt motiv var en flaggermus. Amanda hadde både katt og edderkopp, mens Kjell Ove hadde ei ugle. Pappa fikk det enkleste motivet (t.h.), for han er den minst kunstneriske, påpekte Amanda, da han ble først ferdig. De to lyktene til Inga i midten, kan du lese om her.

 

 

- Dette vil vi gjøre neste år også, sa Emilie etter endt produksjon.

 

 

Inga har sjølsagt spesialverktøy for slik produsjon!

 

 

 

Inga brukte så mye til på vegledning at ho ble ikke ferdig med gresskaret sitt med motiv en drage fra filmen Eragon.

 

 

I fjor viste Inga Dalsegg gresskarutskjæring i God morgen Norge på TV2, og tidligere denne uka var NRK på besøk og gjorde opptak som kommer på NRK Møre og Romsdal i lokalsendinga på mandag. Mer om det kommer på nrk.no/mr kanskje alt i løpet av helga.

 

 

I neste uke kommer TV2 på besøk for å filme prosessen med å skjære ut gresskaret George på 49 kg som vi skrev dette om tidligere. Dette kommer i en nyhetssending. Torsdag morgen er Inga på plass hos TV2 i Oslo for å skjære ut gresskar under God morgen Norge og tar plassen til Blomster-Finn.

 

 

Nedafor ser vi lyktene en gang til.

 

 

 

Til slutt - ut på ettermiddagen er også dragen fra Eragon ferdig, og Eva Lillegård sluttet seg til produksjonsteamet på Nyvold og skar ut sin faviritt: Hufsa!