Drømmestipendet 2017 nominerte

Drømmestipendet motiverer

Inga Dalsegg skal i år sitte i fagjuryen for visuell kunst for Drømmstipendet for 4.året. (Ho satt i juryen i 2014-2016) I år er det Adam Douglas, vinneren av Stjernekamp i NRK 2017, som er juryleder.

Bildet over: Lokalt nominerte til Drømmestipendet i 2017.

Alle jurymedlemmene blir etter hvert presentert her.

- Jeg synes det er en stor ære og veldig gøy å få være med på dette igjen, sier Inga Dalsegg. - Det bruker å være en utrolig intens jobb, men samtidig er det også veldig spennende og moro å få se hvor mye flott kunst som lages av ungdommer rundt omkring i landet vårt!

Flere av Ingas kunstelever har faktisk vunnet Drømmestipendet, og en av disse vant også et Drømmetreff, så ho har selv sett hvor viktig dette er. Det både motiverer og inspirer unge kulturutøvere!

Idun Røen Drømmetreff.jpg
Idun Røen og Inga Dalsegg. Idun vant Drømmetreffet i 2015, en Drømmedag på Serieteket og et møte med Tomas Drefvelin som tegner Rex Rudi og 20 mg

Fagjuryene samles i Trysil i uke 12 for å gjøre juryeringen.

I 2018 utdeles Drømmestipendet for 15. gang, og i jubileumsåret er det to store nyheter knyttet til stipendordningen:

  • Stipendbeløpet økes fra 10 000 til 15 000 kr. Dermed er det 1,5 mill. kr i potten som de hundre stipendmottakerne skal dele.

  • Kommunene kan nominere så mange utøvere de ønsker, fordelt på kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. Tidligere var antallet nominasjoner begrenset til sju per kommune – og maksimalt én nominasjon per kategori fra hver kommune.

I tillegg vil Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd gjennom Drømmetreffet og Drømmetanken by drømmestipendnominerte og -mottakere på enda flere overraskende, spennende og lærerike opplevelser i jubileumsåret.

Drømmestipendet har blitt utdelt hvert år siden 2004. 14 millioner kroner samt mye verdifull oppmerksomhet og fortjent heder er fordelt på 1 400 unge kulturutøvere. Nå skal 100 nye drømmestipend tildeles i 2018.

Norsk Tipping er for øvrig nominert til Sponsor- og Eventprisen 2018, i kategorien Årets Kultursponsor for Drømmestipendet.