Vegarbeid Todalen-3_715x554

Fra Edgar Kattems Fotoarkiv

Dugnad på vegen til Todalen

Her er bilder fra en dugnad som var arrangert for å renske ned tre, stein og løs masse i Svinvikhamran (?) på vegen inn til Todalen. Dette her var heilt på slutten av 1980-talet, så vidt jeg minnes. I alle fall etter at jeg slutta i Tidens Krav og arbeidet litt som frilanser. Minnes at jeg ble oppringt av Adresseavisen og bedt om
å dekke denne "vegdugnaden" i Todalen. Trollheimsporten har fått noen navn på de som er med på denne dugnaden

Jeg kjørte dit, og fann en humørfylt og innsatsvillig arbeidsgjeng. Nils Olav Talgøy og Erling Halle, så vidt jeg minnes, hang i taug oppe i berghenget og renska ned stein mens en arbeidsgjeng nede på vegbanen rydda opp.

En annen ting er at disse bildene ble aldri offentliggjort - før nå. Jeg sendte bildene og tekst til "Adressa", men det varte og rakk. Ingen bilder kom på trykk. Da jeg ringte og spurte, fikk jeg svaret:"Nei, det var så mye stoff som venta akkurat da, og no er det blitt for gammelt". Så turen til Todalen den gangen vart "bare utgift" for min del, sjøl om "Adressa" ba meg kjøre dit! Men jeg har da en god del bilder fra denne dagen. Her er tre av dem.

Håper at lokalkjente kan bidra med opplysninger, om namn, årstallet og andre opplysninger. Sjøl har jeg dessverre kasta alle notater fra denne turen.

Som vanlig sender du sjølsagt opplysningene dine til redaktor@trollheimsporten.no

Prøver meg på noen navn:
Frå venstre frammom treet Gunnar Nordvik(Liatun), Ola Bruset ( eller kanskje Sven
Olav Svinvik) og Einar Husby. Fra venstre bak treet Johan Ørsal. Sittende på huk
oppe på treet Øystein Holsæter. Bak treet til høyre for ØH, Sissel Ramsøy. Stående
helt til høyre Trygve Halle. Til vestre for han Ragnhild Moe.

MVH
Lars Gudmund Røen