mia settemsdal, hanne dønnem, julie hagen eide, ine fiske og erling fiske

Eide eide Eide

Julie Hagen Eide ble den store helten da Surnadal/Søya/Todalen sitt damelag torsdag slo Eide og omegn hele 6-0 på Syltøran. Den tidligere Rindal-spilleren scoret de tre første målene i kampen, mens debutant Hanne Dønnem, Mia Settemsdal og Ine Fiske scoret ett hver.

Ingressfoto: Trener Erling Fiske (bak) og målscorerne Mia Settemdal (f.v.), Hanne Dønnem, Julie Hagen Eide og Ine Fiske hadde grunn til å juble etter 6-0 over Eide og omegn (Foto: Surnadal IL Fotball).

Surnadal/Søya/Todalen har fortsatt god kontroll på toppen av 3. divisjonstabellen etter at de torsdag tok tre nye poeng. CFK/Dahle fikk låne tabelltoppen i et par dager etter at de slo Moldestudentenes IL 17-0 tirsdag, men da hadde kristiansunderne spilt tre kamper mer enn samarbeidslaget fra Surnadal.

Blåtrøyene slo hardt tilbake med 6-0 over Eide og omegn, og dermed har de tre poeng mer enn CFK/Dahle og to kamper mindre spilt.

Surnadal/Søya/Todalen tok kontroll over torsdagens kamp fra start, og både Else Vaseng Kvammen og kaptein Marte Nes hadde muligheter til å score i løpet av det første kvarteret.

Etter 21 minutters spill satt ballen til slutt i nettet, da Julie Hagen Eide satte inn et innlegg fra Vaseng Kvammen. Og 11 Eide-spillere skulle etter hvert få det veldig tøft mot Eide.

Hun var nemlig ikke ferdig med 1-0-målet, og satte like godt inn både 2-0 og 3-0. Indreløperens andre scoring for dagen kom da hun rundet keeper etter å ha jaget en lang ball, mens nummer tre og ekte hat-trick satt i det 37. minutt.

Dermed kunne Surnadal/Søya/Todalen gå til pause med klar ledelse.

Ved pause kom Fride Husby Haugen inn til sin debut på damelaget, og etter rundt halvspilt andreomgang kom også Johanne Kvendset Andersen og Hanne Dønnem sine første seniorkamper.

Og Dønnem takket like godt for tilliten ved å legge på til 4-0 etter 80 minutter, mens Mia Settemsdal økte til 5-0 bare minuttet senere. Ine Fiske scoret sitt tredje mål for sesongen etter 84 minutter, og hjemmelaget hadde, som resultatet også tilsier, full kontroll.

Julie Hagen Eide ble fortjent kåret til dagens Surnadal Sparebank SIL-dråk, etter tre scoringer og storspill. Eide, som fortsatt ikke har fylt 16 år, står nå bokført med fire scoringer denne sesongen - alle mot Eide.

Surnadal/Søya/Todalens neste kamp er hjemme mot Langfjorden/Træff 2 lørdag 7. september.