Picasa

Ekstremt mange viltpåkjørsler i Rindal

Viltnemnda i Rindal melder om ekstremt mange viltpåkjørsler den siste uka. Det er særlig rådyr som trekker ned mot veien på kveld, natt og tidlig morgen. Det meldes mer snø i uka som kommer, og viltnemnda ber folk om å være ekstra observante og kanskje senke farten på de mest utsatte vegstrekningene.

Torgrim Furuhaug forteller at viltnemnda har vært utkalt daglig på grunn av viltpåkjørsler den siste uka. Det er strekningen Stokkøyan - Rindal sentrum som er mest utsatt. Ellers har det vært påkjørsler på strekningen fra Rindal sentrum til Bolmkrysset og på strekningen fra Bolmkrysset til Surnadalsgrensa. Det har også vært påkjørsler på fv 65 i Bokta. Nå ber viltnemnda altså bilistene om å være ekstra oppmerksomme, og om mulig senke farten på de mest utsatte strekningene.

Rådyra er mest aktive om morgenen, mellom kl 6 og kl 8, og også på kveld og natt. Dyra søker mot elva for å drikke, og da må de ofte krysse veien. Nå er det meldt dårlig vær og enda mer snø i uka som kommer, og da vet man erfaringsmessig at rådyra trekker mer ned mot veiene. 

Viltnemnda har observert veldig mange rådyr og mye rådyrspor, så det er grunn til å tro at det er flere rådyr i området enn tidligere.

 

Arkivfoto