Georg Solem, Olai Solem, Gøran Bolme og Råg Schei

En ny og bedre Camp Villaks

Som én av kun ni laksecamper for ungdom i hele landet - og den eneste i fylket - arrangerer Surnadal Jeger- og Fiskerforening og Surna Elveeigarlag Camp Villaks i Skeishølen 21.-23. juni.

Georg Solem, Olai Solem, Gøran Bolme og Råg Schei (bildet) har lært mye etter de arrangerte Camp Villaks Surna for første gang i fjor. 17 lokale og tilreisende ungdommer i alderen 14-18 år evaluerte fjorårets arrangement, og komitéen har tatt tilbakemeldingene til følge. Nytt av året er derfor et stort fellestelt på basen i Skeishølen, hvor man kan samles mellom kastene, enten det er for å finne varmen, grille eller sosialisere. I tillegg har maten fått en solid og lokal oppgradering, forteller Råg Schei, da Gårdsslakteriet Sylte stiller med grillmat.

I år vil deltakerne dessuten få mulighet til å fiske i flere vald enn i fjor, blant annet oppover elva mot Tellesbø og Gulla. I Skeishølen var det nemlig ikke mye napp i fjor, men da gruppa tok turen til Springarkastet i noen timer var det "helt vilt", sier Gøran Bolme. Der ble det tatt to laks, begge på nærmere seks kilo (bildet nedenfor).

Bolme forteller at det eneste man trenger å ha med seg er lysten til å fiske og en sovepose. Ellers stiller arrangørene med alt fra lavvo til mat, stang, flue og sluk.

- Man trenger null erfaring eller utstyr. Vi stiller med alt!

Gøran Bolme takker sponsorene Surnadal Sparebank, Surnadal kommune, Coop Extra Surnadal, Mikkelsen Maskin, Solem Sag, Laftehøvleriet og Pipelife, som blant annet står for en gjev velkomstpakke med diverse utstyr som de unge fiskerne får utdelt ved ankomst, forteller han.

Campene er støttet av Miljødirektoratet og er et samarbeid mellom Norges Jeger- og Fiskerforbund og Norske Lakseelver. Målet er helt enkelt å få flere unge ut i elva og hekta på laksefiske.

 

Besøk av veteraner

Etter ankomst torsdag ettermiddag blir deltakerne innlosjert, før de enten kan velge å gå rett i elva eller ta et bad på Kalkstranda. Ungdommene får bestemme mye selv, sier Georg Solem. Fredag blir den mest innholdsrike dagen, når gruppa får reise rundt på ulike vald med instruktører på jakt etter napp. De lokale instruktørene John Olaf Vaseng og Olai Solem får nemlig selskap av flere laksefiskeveteraner. Randulf Tverfjell, leder av fiskeutvalget i jeger- og fiskerforbundet i Møre og Romsdal, Helge Dahlen fra Guideline og Eira Flyfishing samt Jon Erik Grøset fra LTS Flyfishing kommer for å instruere, veilede og inspirere.

Fredag kveld får de unge fiskerne utdelt hvert sitt startnummer og deltar i Norsk Laksefestivals laksekonkurranse. Dette setter ungdommene stor pris på, forteller Georg Solem. Campen avsluttes lørdag kl. 12.

Det er allerede åtte påmeldte, men det er plass til mange flere. Jenter er særdeles velkomne! Nærmeste Camp Villaks er i Grong i Nord-Trøndelag, så her gjelder det å gripe sjansen - og stanga!

For mer informasjon, ta kontakt med Gøran Bolme på mobil: 930 88 652 eller e-post: post@itrollheimen.no.

Arian Lervåg foto Surnadal JFF.jpg

Arian Lervåg tok denne laksen i Springarkastet på fjorårets camp. Foto: Surnadal JFF.