Solveig Kringlebotten IMG_8528_715x477

En rørende hyllest til Kalla Skrøvseth

Lørdag kveld var det på dagen 100 år siden Kalla Skrøvseth ble født, og i den forbindelse hadde mange funnet veien til Storstuå i Surnadal Kulturhus for å oppleve den flotte jubileumskonserten. Kvelden ble fylt med hårreisende vakker musikk, et knippe flotte kunstverk og fotografier, og inspirerende fortellinger fra kunstnerens liv. Resultatet ble en opplevelse ingen i salen ville ha vært foruten.

 

 

Allerede fra første note kjente publikum hårene reise seg i fryd da Sigrid Vetleseter Bøe og Henning Sommerro åpnet det hele med ordene ”Eg veit meg ei bygd innmed Trollheimen blå”. Allerede etter første nummer måtte ordfører Mons Otnes stå foran hele forsamlingen og tørke en tåre i dét han kunne dele nyheten om at kommunen ville støtte Kallastua med 10 000 kroner, og overrekte blomster på vegne av kommunen til initiativtaker Lars Skrøvseth.

 

 

Karianne og Henning Sommerro

 

Og frysningene nektet å forlate kroppen før siste note én og en halv time senere. Etter å ha delt noen av sine historier fra tiden med Kalla, fortsatte Henning Sommerro å bidra både på piano og vokal i god flyt med sin datter Karianna Sommerro.

 

 

 

Operadivaen Solveig Kringlebottn ble akkompanert av pianist Ingrid Andsnes.

 

Solveig Kringlebotn, Ingrid Andsnes, Else Bø, Marianne Baudouin Lie og Nils Røv bidro også med å gi et bilde av Kalla som menneske og globetrotter gjennom en storslått musikkopplevelse. Blant annet ble i underkant av 300 publikummere de første i verden til å oppleve den engelske versjonen av Vårsøg, ”The Promised Spring”, live.

 

Alle som stod på scenen, både unge lovende artister og de mer erfarne, avsluttet konserten med å ta imot en svært så velfortjent stående applaus fra hundrevis av takknemlige tilskuere.

 

Tekst og foto: Kristin Solem

 

Se bilda nedafor større og som bildeserie etter at du har lest bildetekstene!

 

IMG_8530
Største namnet på scena i Kulturhuset denne kvelden var sopranen Solveig Kringlebotn i
IMG_8517_1024x683
Henning Sommerro hører selvsagt med, både på trekkspel og flygel
IMG_8522_1024x683
Far og datter skaper et magisk musikalsk øyeblikk.
IMG_8551_1024x1537
Surnadals egen sopransanger Sigrid Vetleseter Bøe sørget for en musikkopplevelse man sent vil glemme
IMG_8538
Marianne Baudouin Lie og Nils Røv i et stemningsfylt øyeblikk.
IMG_8546
Hovedsponsoren Surnadal Sparebank, representert ved salgsleder Liv Dalsegg kunne overrekke et maleri de hadde fått tak i til Kallasamlinga