En sen konsertmelding

Lite har "lekket ut" om gospelkonserten som Kor Gøytt med musikere, sangsolist og småkorister holdt i Rindal kirke 20. november. Det vil kulturkonsulenten vår gjerne bøte på:


Store og små sangere på gospelkonserten (foto: Johan Helgetun).

Snart blir det julekonsert …….og en noe forsinket konsertmelding
Førstkommende fredag arrangeres den tradisjonelle julekonserten i Rindal kirke, hvor de fleste av musikere og sangere fra rindals kor- og musikermiljø deltar.

En av deltagerne i julekonserten er "Kor`Gøytt", og i den forbindelse synes jeg de fortjener litt ekstra ros for gospelkonserten de gjennomførte i Rindal kirke søndag 20. november. Det har stått lite (eller ingenting) i lokal presse om den største (?) satsningen i sangkorets korte historie.
 
Sammen med gjestemusikere, Rindal barnekor og sangsolist fra Løkken ga de publikum i ei nesten fullsatt kirke en skikkelig musikalsk opptur denne søndagskvelden. Orkesteret var godt og samspilt og fylte ut koret på en fortreffelig måte, og hovedsolisten Kim Terese Furuhaug imponerte stort og ga publikum gåsehud på enkelte av sangene. Veldig spesielt var det å høre en av hennes egne selvskrevne låter framført i en nesten "naken" musikalsk setting. Og da Rindal barnekor fikk delta på en del fellesnummer fikk konserten enda ett løft.
  
Men den største overraskelsen var kanskje at "Kor`Gøytt" selv, som kun består av rundt 15  stk., ga et så kraftfullt uttrykk gjennom det meste av konserten og at nesten halvparten av de hadde solistopptreden!! Det står det respekt av. Flotte soloprestasjoner fra egne rekker, i tillegg til dyktige innleide aktører, gjorde at "Kor`Gøytt" kan si seg meget godt fornøyd med satsningen og kan bare begynne å planlegge neste store løft……  

Med hilsen fra en fornøyd publikummer
Morten Møller