En smak av Sydpolen

Surndalingen Rune Gjeldnes er jo nettopp nå på full fart (og noen dager sakte fart) mot sydpolpunktet på sin enmannsekspedisjon. En av sponsorene hans er Svorka Energi (og Svorka Aksess), og i dag var de på besøk hos åttendeklassingene ved Rindal skole for å fortelle om eventyret. Da vanket det også smaksprøver av maten Rune eter underveis.

Roald Boge i Svorka Aksess (t.v.) og Lars Arne Gjeldnes gjør klar Runemat:
lunsj bestående av havregryn, rosiner, peanøtter og noe olje rørt i.
Til middag i dag var det torskegryte: vanlig Real Turmat tilsatt rapsolje.
Hver dag setter polfareren til livs 6000 kcal.

Omtrent alle ville smake, og mange påsto det var godt.

Pulken veide i starten 180 kg. Her prøver Pål seg på noe tilsvarende.

Nyheter fra den bortimot 5000 km (!) lange ferden får vi på www.sydpolen.svorka.no
Går alt bra, får Rune skyss fra Antarktis med et italiensk turistskip.
 
Svorka Energi og Svorka Aksess er medlem i Trollheimsporten.