tp_leserinnlegg

Er politikerne i Rindal redde for folkets mening?

Det virker sånn når man leser rådmannens innstilling til kommunestyret før onsdagens kommunestyremøte.

Følger politikerne rådmannens innstilling, så vedtar de at en folkeavstemming fører til «uheldig mobilisering omkring ja eller nei».

Er det å nekte folket muligheten til å si sin mening et godt eksempel på framsnakking, slik som ordføreren oppfordret til i sitt siste månedsbrev? Rådmannen viser med sin innstilling at hun ikke har tillit til innbyggerne i Rindal kommune.

Vi frykter at også dette vedtaket blir enstemmig og føyer seg inn under rekken av tidligere enstemmige vedtak i kommunestyret. Bare ikke garantisten for Senterpartiets og administrasjonens forslag også denne gang blir Rindal Høyre. Viser her til vedtaket om satser for eiendomsskatt på slutten av fjoråret.

Skal folkets stemme høres, så må det være flere enn ett reelt alternativ å stemme over, dersom Nordmørsalternativet ryker, f.eks. ved at Halsa stemmer nei.

Hvorfor ble det slik at i Nordmørsalternativet ryker hele intensjonsavtalen dersom en kommune trekker seg, noe som ikke er tilfelle for Orkdalsalternativet? Hvorfor lytter ikke politikerne til folkets mening som både i Surnadal og Rindal ga et klart flertall for sammenslåing av nettopp disse to kommunene foran andre sammenslåingsalternativer?

Vi gjentar igjen folkets klare vilje i siste innbyggerundersøkelse:

  1.  Rindal opprettholdes som i dag (score 5,0)
  2.  Rindal og Surnadal (score 4,1)
  3. Rindal, Orkdal, Meldal, Skaun, Agdenes og Snillfjord (score 3,6)
  4.  Rindal, Surnadal og Halsa (score 3,0)

Når skal politikerne i Rindal begynne å høre på sitt eget folk?

 

Terje Børset, Finn Moen, Olve Røen og Sindre Romundstad