bjørnar dalsegg sæter mot åndalsnes 2019 ps

Etterlengtet borteseier

Surnadal har hatt en stygg bortestatistikk så langt i årets sesong, og stod med kun en borteseier før lørdagens kamp mot Åndalsnes. På Øran stadion løsnet det endelig for Surnadal, som vant kampen 2 - 1 etter scoringer av Bjørnar Dalsegg Sæter og Petros Bokre.

Ingressfoto: Bjørnar Dalsegg Sæter scoret Surnadals første mål i borteseieren mot Åndalsnes lørdag.

Det ble en fartsfylt start på oppgjøret i Åndalsnes. I løpet av de første fem minuttene spilte Surnadal seg frem til fire cornere og hadde to stolpetreff. I det 10. spilleminutt fikk Surnadal uttelling, og ikke uventet var det Bjørnar Dalsegg Sæter som satte ballen i mål etter flott forarbeid av Geir Bævre. Etter en god start fra Surnadal, jevnet spillet seg ut. Åndalsnes spilte seg frem til et par store sjanser, men målvakt Mattis Fiske ryddet opp.

Åndalsnes utlignet til 1 - 1 i det 64. spilleminutt, men drøye ti minutter senere avgjorde Petros Bokre kampen til Surnadals fordel med en praktscoring av de sjeldne. Bokre vant ballen fra en ÅIF-spiller, og satte ballen i mål fra 45 meter. Surnadal IL fotball beskriver scoringen som "helt vill" på sin Facebookside.

Surnadal vant til slutt kampen 2 - 1, og tok med dette sin første borteseier siden 26. mai.

Trener Webjørn Holten er naturlig nok både lettet og glad etter kampen.

- Det er en solid prestasjon, i motsetning til det meste vi har prestert på bortebane tidligere i år. Vi møter et godt hjemmelag, som kun har tapt mot Eide på eget kunstgress så langt i sesongen, men vi vinner fullt fortjent.

Sondre Næss Bolme fikk sin debut for Surnadal, da han kom inn for en annen rindaling, Steinar Heggset, etter 62 minutters spill.

- Sondre leverte en solid debut og viser at han blir en glimrende tilvekst for oss, sier Holten.

Han er full av lovord om Petros Bokre sin avgjørende scoring.

- Utførelsen til Petros er fenomenal, men den aller største prestasjonen er at han ser muligheten til å score. Han vant jo ballen selv også, før han satte den kontrollert over keeper og i mål fra over 40 meter. Det er så bra gjort.

Surnadal ligger på 4. plass på tabellen med 27 poeng, seks poeng bak serieleder Eide og Omegn FK.

Håkon Sæther (t.v.) gratulerer lagkamerat og matchvinner Petros Simon Bokre med sistnevntes avgjørende lobb fra over 40 meters hold.

Kampfakta Åndalsnes - Surnadal 1 - 2 ( 0 - 1 )

0-1 Bjørnar Dalsegg Sæter (10.)
1-1 Markus Brudeseth (64.)
1-2 Petros Simon Bokre (76.)

Gule kort: Erling Belsås og Petros Simon Bokre, Surnadal. Ett til Åndalsnes.