Sesongåpning Sæterlia bilde

Etterlengtet sesongåpning i Sæterlia

Fredag kunne vi melde at snøen i Sæterlia var for løs til at alpinsenteret kunne åpnes i nærmeste framtid - men været snur fort, og nå er forholdene lagt til rette for at Surnadal Alpinsenter kan åpne søndag.

OPPDATERING LØRDAG: Nå er det klart det vil bli sesongåpning hos Surnadal Alpinsenter i morgen, søndag 28. desember. Anlegget vil være åpent fra 11-16, og for å unngå kø tipses det om at sesongkort kan forhåndskjøpes i billettluka i Sæterlia fram til kl 18.00 i kveld. Informasjon om heiskortpriser finnes på www.surnadal-alpinsenter.no. 


Lørdagens forberedelser!

Isak og Halvor Drøpping .JPG
Isak hadde tatt med seg far Halvor Drøpping til alpinsenteret lørdag for å få lagd sesongkort, og unngår dermed å måtte stå i kjøpekø i morgen. Barn tom. 2. klasse kjører gratis i bakken, ved bruk av hjelm.

Nils Arve Hyldbakk og Geir Magne Haugen.JPG
Det er rindalsfirmaet EL-Watch som er leverandører for det nye autmatiske billettsystemet til alpinsenteret, og Nils Arve Hyldbakk (til venstre) fra firmaet bistår i oppstarten av bruken av systemet og var også til stede i dag. Her knipses det sesongkortbilde av Isak, og driftsleder Geir Magne Haugen følger nøye med.

Forberedelser Sæterlia.JPG
Mens kunstsnøen dalte ned, jobbet bakkemanskapet, bl.a. Odd Hele Innerdal og Arne Øie, med å gjøre bakken trygg og klar til morgendagens sesongåpning.

Alle foto over: Surnadal Alpinsenter

Fredag kveld ble vi oppdatert med at anlegget etter all sannsynlighet ville åpne på søndag. Planene da var at de i løpet av natten som var ville produsere mer våt snø i nedre del av bakken for å forsterke sålen, og lørdag var planen å starte sikringsarbeidet med polstring av master og lanser, samt å sette opp ulike skilt og gjerder for at åpningen skal kunne skje i trygge og forskriftsmessige former. Dette meldte Surnadal Alpinsenter på sin facebookside fredag kveld.

Da Trollheimsporten skrev om forholdene tidlig fredag var saken en annen:

IMG_8088.JPG

- Det blir ikke i morgen for å si det slik, sier driftsleder Geir Magne Haugen (til venstre). Snøen som har kommet er veldig løs, slik at innsatsen nå går i å trykke den ned og å fylle igjen terrenget i anlegget. Kommer det minusgrader etter at snøen er trykket ned, kan de produsere kunstsnø for å legge oppå det nedtråkkede underlaget, og da nærmer det seg, mener Haugen. 

I dag kjører det to maskiner og tråkker ned snøen, og Haugen anslår at de trøyer seg i 7-8 timer med arbeidet i dag. Blir det noe ferie på mannskapet?  - Det bli ikkje så gælle feri. Men det ble fri på julaften og første juledag. - All honnør til de som er med, sier Haugen.

- Det er mange som venter det er det ikke tvil om, sier Haugen, og forsikrer om at det vil komme oppdateringer når det nærmer seg. 

IMG_8098.JPG

Tråkking i snøværet.

 

IMG_8092.JPG

Selv om det ikke er forhold for alpinkjøring, var det aking på gang fredag ettermiddag.