Ingrid Røen, Jon Børset og Ingebrigt Løfald

Fagfolk med fremtidsfokus

I oktober overtok Ingebrigt Løfald som daglig leder på Bygger’n Rindal. Med et team av erfarne fagfolk og godt humør sikter rindalsbedriften opp og frem.

Løfald har hatt mye å sette seg inn i de siste to månedene. Lederrollen og administrativt ansvar er nytt for ham, men han har hatt solid støtte i sine ansatte Ingrid Røen, Jon Børset og Kent Jonsson som sammen har tilnærmet 50 år med erfaring i Gåsvand-konsernet.  

- De har god kunnskap om faget og har vært veldig hjelpsomme, sier Løfald.

Han var ansatt hos T-Komponent i over 20 år, de seneste årene som produksjonsleder. Han tror erfaringen fra trevarebransjen kommer godt med i sin nye jobb. Samtidig ser han en stor fordel i det å ha vært en av «gutta på golvet» når han nå skal lede egne ansatte. Hans lederstil baserer seg nemlig i hovedsak på at man lytter til hverandre og gjør hverandre gode.

- Det er viktig at vi arbeider i lag når vi har så dyktige medarbeidere. Det er de som er ekspertene her, fastslår han.

Arbeidsområdene hans dekker et bredt spekter fra salg i butikken til utstrakt kommunikasjon med leverandører og kunder. Det er kundene som bidrar til at det går så godt, forteller Løfald. Bygger’n Rindal har svært mange små og store kunder i regionen, og blant de største kundene finner vi Rindalshytter, RindalsTre, Røen snekkerservice, Lars Helgetun, VIBO og Rindal Byggservice. Løfald verdsetter den viktige kundekontakten, og synes det er interessant å sette seg inn i nye ting.

- Det blir aldri tamt! Og så treffer jeg jo kun trivelige folk, smiler han.

 

Stadig utvikling

Selve butikken på Bjergen industriområde er snart inne i sitt sjette år, da den først så dagens lys i den tidligere kapphallen til Rindalshytter i mars 2010. Under daværende avdelingsleder og senere daglig leder Lars Ole Heggem lå omsetningen det året på 16 millioner, mens den i 2011 hadde økt til 18. De siste årene har tallene fortsatt å øke jevnt, og i 2015 ligger omsetningen på rundt 20 millioner. Fra år til år vil omsetningen naturlig nok gjenspeile hvor mange prosjekter det er i området, og Jon Børset forteller at 2014 var et klart høydepunkt. Da var Bygger’n Rindal blant annet leverandør til bygginga av Rindal skimuseum samt totalleverandør til Øvre Dalen gjennom VIBO. Inneværende år har ikke kunnet måle seg med fjoråret hva omsetning angår, men Ingrid Røen beretter at det har vært en god høst. Både Børset og Røen har stor tro på 2016, spesielt innen hyttebygging.

De ansatte er tydelig fornøyde med sin nye sjef.

- Vi har et avslappet arbeidsmiljø med mye humor, og han har sklidd rett inn i miljøet. Når det kun er fire av oss er det veldig viktig, sier Røen.

Løfalds visjon er å opprettholde status som en aktiv og god leverandør, samt yte den beste servicen til både private og proffe i nærmiljøet. Det er hard konkurranse i byggevarebransjen, selv om de er enerådende i Rindal. Løfald og teamet retter likevel blikket fremover og har klare ambisjoner om å gjøre krav på en stadig større markedsandel.

Byggern desember_690x458.jpg

F.v. Ingebrigt Løfald, Ingrid Røen og Jon Børset.