Fersk bakst til bygdafolket
Brødvarene bestilles på forhånd og Martin starter forberedelsene og setter deig allerede på torsdagen.
- Å gjøre det på denne måten fører til ganske mye ekstra arbeid både med administrasjon og logistikk. Når deigen settes på torsdag, bakes natt til fredag og kjøres ut på fredag ettermiddag så blir det ei forholdsvis lang økt, men det er verdt det, sier Martin.
Rindalingene synes det er storveies og litt av en luksus å få fersk bakst fra den lokale bakeren levert på døra. Hyttefolket som før stakk innom for å kjøpe brød til helga er mer eller mindre fraværende nå, men ved å kjøre ut varene til lokale kunder i Rindal opprettholder Martin omsetninga på samme nivå som før.
I fjor hadde Gardsbakeriet Hæmstelt åpent på langfredag, i år ser det ut som det blir utkjøring av ferske brød til innbyggerne i Rindal. Med omtrent 60 brødposer som skal leveres på døra i hele bygda blir jeg i alle fall godt kjent i Rindal, avslutter Martin med en god latter.
Alle foto: Privat