DSC_0576

Fin nyttårsmarkering i Rindal

Rindal kommune markerte årsskiftet og overgangen til Trøndelag noen få timer på forskudd nyttårsaftens ettermiddag. Det ble en fin og minnerik opplevelse for de frammøtte.

Værgudene spilte ikke helt på lag da rindalingene feiret overgangen til Trøndelag, men det var mange som møtte opp likevel. Ei lita gruppe fra Blæst'n satte stemningen med nydelig korpsmusikk på museumstunet.

DSC_0544.jpg
Blæst'n stiller alltid opp når noe skal feires i Rindal.

DSC_0547.jpg
Ordfører Ola T Heggem holdt tale.
 

Fullt hus på skimuseet

Arrangementet var flytta inn på Rindal skimusem, der det ble trangt om plassen. Mange måtte stå, men det var ingen sure miner av den grunn.

Ordfører Ola T Heggem ba de frammøtte om IKKE å ta det sure været som et signal på hva de har i vente etter årsskiftet, men heller som en bekreftelse på at det meste, blant annet været, blir som før.

Ordføreren holdt en kort tale hvor han snakket litt om den historiske bakgrunnen for søknaden om å bli en del av Trøndelag. Rindal har søkt om dette to ganger tidligere. Det tredje gangen lyktes det altså, og nå har den store dagen kommet. Rindal blir en del av Trøndelag ved midnatt! Rindal har hatt det bra på Nordmøre, og at det gode samarbeidet med Surnadal og de andre Nordmørskommunene skal fortsette selv om rindalingene bli trøndere.

- Vi gleder oss til å bli en del av Trøndelag, og Rindal skal bli en god lillebror for Orkland kommune, sa Heggem.

Han takket for oppmøtet og for all støtte som kommunen har fått gjennom prosessen med fylkesbyttet.

Gøren Bolme.jpg
Gøran Bolme hadde skrevet en egen sang om fylkesbyttet.
 

Ny sang for anledningen

Litt humor hører også med ved en slik anledning. Gøran Bolme sang sin egenkomponerte "Jul i Dønnem bedehus", slik at rindalingene ikke glemmer hvordan det er på andre sida av grensa i Kvammen, som han sa. Ellers er denne julesangen ment som en hyllest til alle som stiller opp gang på gang for å lage hyggelige arrangementer i et lite lokalsamfunn. 

Gøran Bolme hadde også laget en egen sang for anledningen. Mange folk har vært engasjert i saken om fylkesbytte, men dette gjelder jo også alle dya som må forholde seg til en ny grense, mente han. Så sangen handlet om tre skjærer som møtes for å diskutere saken, ei fra Aune, ei fra Bolme og ei helt fra Lomundalen. Her fikk vi oss en god latter.

Du kan høre sangen på Opplev Rindal sin facebookside.

Anni Karlstrøm leste en fin prolog fra Mary Lilleløkken, før Blæst'n tok over scenen. Det er sjelden vi hører Blæst'n synge, men denne gangen fikk vi høre vakre "Trondheimsnatt" akkompagnert av Jan Sturla Jensvold på trekkspill. Og det var lov å synge med!

DSC_0569.jpg
Anni Karlstrøm leste en prolog av Mary Lilleløkken.

DSC_0581.jpg
Stemningsfullt innslag av Blæst'n: "Trondheimsnatt" av Åge Aleksandersen.

DSC_0587.jpg
Hjemmebakte kanelboller til alle.
 

Da forsamlingen beveget seg ned mot Igltjønna hedde det neste sluttet å regne.

Fredsvarden.jpg
Fredsvarden ved skimuseet var tent for anledningen.

DSC_0600.jpg
Barna fikk med seg fakler fra fredsvarden.

DSC_0610.jpg

DSC_0621.jpg
Stemningsfullt med bål ved Igltjønna.

DSC_0630.jpg

DSC_0637.jpg

DSC_0654.jpg

DSC_0664.jpg
Markeringen ble avsluttet med et forrykende fyrverkeri.


Vi i Trollheimsporten henger oss på, og ønsker alle et riktig GODT NYTT ÅR!