Eline 3

Eline Lillegård i Skytternes mestermøte

Finaleplassen glapp

Eline Lillegård kvalifiserte seg til Skytternes mestermøte da hun ble beste kvinne i "Hjemme-LS" denne uka. Skytternes mestermøte går av stabelen i Oslo torsdag ettermiddag og kveld, og overføres direkte på NRK TV.  Eline Lillegård fikk en god start på skytinga, men finaleplassen glapp på knestående.

Alle skytterkonger, skytterdronninger, skytterprinser og skytterprinsesser fra landsskytterstevnene fra år 2000 til og med 2019 var invitert til Skytternes mestermøte. 

Eline Lillegård, som skyter for Hjelmen skytterlag, oppnådde 348 poeng av 350 mulige i årets versjon av landsskytterstevnet, "Hjemme-LS", som foregikk på skytterlagenes hjemmebaner. 

Med dette som utgangspunkt knyttet det seg store forventninger til at hun kunne oppnå en finaleplass da hun deltok i det siste laget i Skytternes mestermøte, et rent kvinnelag bestående av skytterdronninger, skytterprinsesser og dronningemner. 

I Skytternes mestermøte brukes samme skyteprogram som på Landsskytterstevnet.

Før det siste laget skulle i ilden ledet Ole Kristian Bryhn fra Røyken og Hurum med 248 (15*) poeng (av 250 mulige), med Daniel Sørli fra Høland/Bjørkelangen på andreplass med 247 (12*) poeng, og på tredjeplass Irene Knudsen Bøe fra Sandar og Sandefjord med 245 (11*) poeng.

Lillegård startet med sterk liggende skyting, fem tiere, altså 50 av 50 mulige poeng i den første serien. På stående skyting ble det fire tiere og en åtter, altså 48 poeng, og på knestående mistet hun muligheten til finaleplass da hun skjøt en tier og fire niere, altså 46 poeng. I 10-skudd-serien skjøt hun til 98 poeng, og endte dermed utenfor finalen med 242 (10*) poeng sammenlagt.

Med dette endte hun på delt 24. plass sammenlagt - en sterk prestasjon i dette selskapet!
 

Her kan du se resultatene før finalen.
 

Finalen i Skytternes mestermøte overføres direkte på NRK TV torsdag kveld.

 

Bildet: Skjermdump fra NRK