Jim Børset 2016

Flytter tilbake til Rindal

Jim Børset er Trollheimsportens nye salgsmedarbeider. Han kjøpte hus i Rindal i vår, og har brukt noen måneder på å pusse opp. Nå gleder han seg til å flytte inn, en gang før jul. 

Jim Børset kjøpte huset ved fv 65 i Bokta i Rindal tidligere i år, og begynte med oppussing i mai. Volleng er nabogarden til Rønningen, der mor hans vokste opp, så han føler en slektstilknytning til denne plassen. Nå gleder han seg til å flytte inn, og finne ut om han vil føle seg hjemme her.

Huset var overmodent for oppussing. Det har stått tomt i mange år.

- Det har nok stått tomt i 16 år. En god pekepinn er et vel at det hang to kalendere oppe her, og begge var fra år 2000, forteller Jim.

Volleng.jpg
Volleng ligger rett ved fv65 i Rindal. Huset har blitt helt nytt utvendig.
 

Huset har nå fått nytt tak, og er etterisolert med nytt panel på alle vegger utvendig. Alle vinduer er også skiftet ut. Det er søskenbarnet Olav Børset som har tatt seg av det meste av snekkerarbeidet. Men Jim har også gjort mye selv.

Innvendig er det ikke så mye å gjøre. Kjøkkenet og badet er fullt brukbart, men stua får nye vegger og gulv. Når stua blir ferdig regner Jim med å kunne flytte inn. Til nå har han hatt tilhold i den forrige boligen i Klæbu og i hytta i Grøsetmarka mens han har holdt på med oppussingen. Det blir mer praktisk å flytte ned til bygda, særlig nå som han jobber for Trollheimsporten.

IMG_7230.jpg
På stua har det blitt tre nye panelvegger, og en av de gamle tømmerveggene er i god nok stand til å kunne bevares. Jim synes det er godt å se enden på oppussingsprosjektet nå.
 

Jim Børset har også tidligere jobbet som salgsmedarbeider i Trollheimsporten. Da bodde han i Surnadal. Så startet han med produksjon av tennbriketter av avispapir. Han opprettet firmaet Tennhjelpen AS, som han senere solgte til et firma i Klæbu. Da flyttet Jim til Klæbu og bodde der i en periode, mens han jobbet med salg av tennbrikettene der.

Nå er han altså tilbake i Rindal. Han begynte som salgsmedarbeider i Trollheimsporten 1. oktober i år, og han trives veldig godt med den jobben.

- Det er gøttj å arbeide for Trollheimsporten. Jeg får mange positive tilbakemeldinger om Trollheimsporten fra folk jeg snakker med, så det lover godt, sier han.