brann5

Fokus på sikkerhet

I samarbeid med Norges Bygdeungdomslag arrangerte Surnadal Brannvesen en demonstrasjon i slokking av campingvogn foran rundt 200 årsmøtedeltakere mandag ettermiddag. Tirsdag åpnes dørene til landsstevnet i Surnadal, der beredskapen og sikkerheten står høyt i kurs.

Norges Bygdeungdomslags årsmøte blir arrangert mandag og tirsdag, og rundt 200 personer fra 11 fylker er samlet til blant annet debatt og festmiddag. I den forbindelse ble det mandag arrangert en brannøvelse på Øye. Informasjons- og markedsføringssjef Robert Lervik sier at sikkerheten på landsstevnet er et svært viktig moment for arrangørene.

- Om alt går som vi håper, vil det samles godt over 1000 ungdommer på festivalområdet. Da sier det seg selv at vi må sette fokus på sikkerheten. Vi har et tett og godt samarbeid med nødetatene og Røde Kors, og NBU har selv et vakthold på over hundre vakter til alle døgnets tider. Vi setter stor pris på at brannvesenet tok initiativet til å demonstrere hvor alvorlig det kan bli dersom en campingvogn skulle ta fyr. 

Fra Surnadal Brannvesen deltok Håvard Stensønes, Gunnar Bøe, Victor Grøtte og Hans Christian Hårstad. I tillegg var også politibetjent og innsatsleder Anders Magne Ormset fra Surnadal og Rindal Lensmannskontor til stede under øvelsen.

- Vi håper alle får ei flott uke i Surnadal, og at landsstevnet blir en flott opplevelse. Vi i brannvesenet vil oppfordre alle om å unngå bruk av telys i campingvogna. Kombinasjonen telys og servietter er koselig, men svært brannfarlig. En campingvogn består av mye brennbart materiale og farlige gasser som fort tar fyr. Det kan få alvorlige konsekvenser, sier Stensønes.

brannfolk politi nbu.jpg
Brannvesenet og politi sammen med Robert Lervik fra NBU

Fra brannen startet til campingvogna var i full fyr tok det mindre enn fem minutter:

brann7.jpg
brann5_690x416.jpg

Anders Magne Ormset ønsket også bygdeungdommen hjertelig velkommen til bygda, og kom med følgende oppfordring.

- Selv om promillen setter inn og vettet går ut, ber jeg alle om å behandle hverandre med respekt. Aksepter at et nei er et nei. Vi opplevde dessverre en voldtektepisode forrige gang landsstevnet ble arrangert i Surnadal. Det ønsker vi ikke skal skje igjen, sier Ormset.

Politeiet vil være godt synlig under de åpne festene ved travbanen på Syltmoen.

- Fire politibetjenter vil alltid være til stede og godt synlige med gule vester. Det er bare å ta kontakt med oss om det skulle bli behov for det. Vi oppfordrer dere alle til å tenke over hva brannvesenet har snakket om i dag. Husk at all bruk av åpen ild er forbudt. Ser vi det inne på festivalområdet, vil det bli slukket av oss umiddelbart.

Les mer om NBUs landsstevne her

 

brann4
brann6
brannfolk
brann håvard stensønes
brann1
brann2
brann3