svorka ødeleggelser 8

Nye trefall skaper fleire vansker - blant anna i Bøverdalen

Fortsatt mange uten strøm

Status fra Svorka Energi nå i kveldinga klokka 1830: - Fortsatt er mange husstander uten strøm i heile området. Mye løste seg i går kveld med Todalen, men fortsatt sliter vi i Torvik og nye trefall har blant anna ført til at Bøverdalen er uten strøm. Egentlig har situasjonen ikke blitt så mye bedre, men verre utover dagen, dessverre, sier markedssjef Bård Andreassen i Svorka Energi til Trollheimsporten.

Først i kveld oppdateringer og status klokka 1830:
- Ytre strøk henger det fortsatt en god del igjen. Men strømmen her skal nå være like rundt hjørnet. Vi oppdaget en ny feil ved Sjåheim - Flessen. Her jobbes det utover kvelden. Videre er Bøverdalen ute igjen. Nye trefall har ført til linjebrudd igjen. Men vi har ambisjoner om å få dette til i kveld, sier Bård Andreassen til Trollheimsporten.

Alle foto: Mari Vattøy

Han kan i tillegg melde om forsinkelser på arbeidet med trafoer i Løvika.

- Vi trodde vi såg målet i formiddag, men det har balla på seg igjen. I tillegg er det mye lågspentfeil igjen. Det betyr at fleire enkelthus står igjen uten strøm rundt omkring. I tillegg er tre hus på Nordvik også ute, sier han og lover å komme med ny status i morgen formiddag.

Dette skreiv Trollheimsporten i formiddag:
- Når det gjelder breibandet er det kun Bele som er ute nå, og det vil komme på plass i løpet av dagen, sier han.

Kvenna og Søysetøran inne
- Når det gjelder strømmen er Kvenna og Søysetøran kommet inn nå. Fortsatt er det en trafo i Stangvik som ikke er utbedret. Dit kjører vi ut et aggregat nå, så det blir strøm, sier Bård Andeassen.

Torvik og Hamnes
- Det største spørsmålet er Torvik. Dit har det ikke kommet strøm ennå, og vi veit ikke når vi får det på plass, opplyser han og legger til at det ut mot Hames er brudd på høgspenten. - Der er det montører utover nå, så det kommer i løpet av dagen, sier han.

- Sjåhaug og Solliseter vil også få strøm i løpet av formiddagen. Det samme vil Løvik i Halsa. En trafo ved skolen i Valsøyfjord vil også komme opp i løpet av dagen, opplyser Bård Andreassen.

Mye arbeid står igjen
I natt har det også vært noen blinker og det var trøbbel med en trafo i Grytåfeltet i går kveld. Det var den som forsyner alpinsenteret. - Den var ute i formiddag, men vil komme inn igjen i løpet av dagen, sier Andreassen, som kan fortelle om pregede montører, som har tøffe dager og strie tørner.

- De skal ha all ære for at de står på. Men det er svært mye arbeid som står igjen og fortsatt oppfordrer vi til å melde fra om noen ser noe som vi bør vite - trær som er velta eller andre ting med linjene - ring 924 20 050.

I går kveld hadde Trollheimsporten denne saken og Mari Vattøy var på en liten rundtur i går og såg på skadene.