Melissa og Skjalg 2_1024x971

Fotojournalister med workshop i Rindal

Studenter i fotojournalistikk fra Høyskolen i Oslo skal fram til onsdag kveld følge fleire personer i Rindal og omegn for å lage et innslag på mellom fire og åtte minutter. Fem grupper med to studenter i hver følger sine personer og skal lage ulike portretter og historier. Det er opplagt som en workshop og innslagene skal vises under dokumentarfestivalen i Trondheim. Melissa Fajkovic og Skjalg Bøhmer Vold fulgte Inga Dalsegg.

Ti studenter i workshop
Det er ti studenter som har inntatt Rindal og Saga Trollheimen hotell, der de blir godt tatt vare på.

Studentene er fra Høyskolen i Oslo, der de studerer fotojournalistikk. De ti studentene skal gjennom en workshop som Bom By Flying - et dansk produksjonsselskap innenfor multimedia - arrangerer i samabeid med dokumentarfestivalen i Trondheim.

Ulike oppgaver lokalt
- Vi har fått ulike oppgaver og jobber to og to. Vi skal følge Inga Dalsegg i alt ho gjør. Vi har tatt litt utgangspunkt i drapet på tvillingsøstera i Ålesund og ønsker å lage noe på hvordan ho har bruka kunsten på å komme videre, sier Melissa Fajkovic og Skjalg Bøhmer Vold.

Alle gruppene har tatt utgangspunkt i noe eller noen i Rindal i sin workshop, der de skal lage ulike portretter og historier. Oppgaven går ut på å lage et innslag på mellom fire og åtte minutter.

Foruten Inga Dalsegg er det andre som følger folk i det lokale brannvesenet, Ole Geir Schanke hos Schankes Trofedesign og reinslaktinga i Trollheimen ved Gustav Kant.