røde kors juletreff1_550x413

Gjensidige Surnadal kom med hyggelig overraskelse

Fra leteaksjon til førjulstreff med overraskelse

Onsdag 19.desember inviterte Surnadal Røde Kors til førjulstreff for alle medlemmer som har vært med som aktive
hjelpere i året som som snart er slutt. Enkelte kom direkte fra leteaksjonen som foregår i Meldal etter savnet 18-åring -Vårt mannskap har utført en stor innsats i følge politi og aksjonsledelse, og jeg som lokalforeningsleder har stor respekt og beundring til vårt mannskap som stiller med et engasjement av ypperste klasse, sier Reiar Brøske.

Møtet startet med at året ble oppsummert fra Lokalforeningen og avdelingene for Hjelpekorpset og Omsorg. Hjelpekorpset har siden forrige lørdag deltatt på en større leteaksjon etter savnet kvinne i Meldal. - Vi har deltatt hver dag med 7-8 personer på rullerende utveksling, samt også stilt med dykkere for å lete i elva. De av mannskapene som deltok på aksjonen onsdag, kom direkte til førjulstreffet, noen også uten å ha fått byttet uniformen med «finklær», sier Brøske.

Dagen før juletreffet fikk Brøske beskjed om at Surnadal Røde Kors hadde blitt tildelt økonomisk støtte fra Gjensidigestiftelsen. Denne tildelingen er et resultat av de tidlig i høst sendte inn en grundig dokumentert søknad til stiftelsen om støtte til innkjøp av nytt og oppdatert utstyr for søking i snøskred etter personer som er antatt savnet. For hele Vestlandet var det 900 søkere i år, og 150 fikk tildelt støtte, og Surnadal Røde Kors er altså en av de.

Overraskelsen ble om mulig enda større da daglig leder hos Gjensidige Surnadal, Stig Sæter, møtte opp for å overrekke støtten, som er på hele 61 120 kroner. Men ikke nok med det, Sæter hadde også med seg en ekstra sjekk fra Gjensidige Surnadal på kr. 10.000 som støtte til ordinær drift hos Surnadal Røde kors. Applausen ville ikke ende ta hos de fremmøtte.

Etterpå overrekte foreningen en utmerkelse til Per Strand, som var med å starte Surnadal Røde Kors i 1948. Han har vært meget aktiv og engasjert hele tiden og er det fortsatt i dag. Strand har altså vært med i Røde Kors i 64 år; det er ikke mange som kan overgå en slik innsats!

- Med alt det hyggelige vi opplevde denne kvelden, smakte det godt med alle slags delikatesser fra koldtbordet, og atmosfæren var veldig god, hvor erfaringer og planer ble samtaleemne mellom alle utover kvelden. Jeg vil til slutt rette en stor takk med ønske om god jul til medlemmene våre, aktive gjennom året og alle støttespillere som har bidratt både økonomisk og praktisk. Førjulstreffet ble avsluttet med at samtlige ble sterkt motivert etter en slik kveld, og engasjementet for å stå på i Røde Kors sin ånd neste år og tiden fremover, avslutter en godt fornøyd Brøske.

Bildet viser fra venstre: Lars L. Polden (hjelpekorsleder), Reidar Brøske (lokalforeningsleder), Stig Sæter (Gjensidige Surnadal) og Margit Møllenhus (sekretær/admin.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA