Stein Boge

Fra rocker til revisor

Stein Boge er for mange et kjent navn i Surnadals musikkmiljø. Sist gang Boge stod på scenen i Surnadal, var under Surnadals hyllest til Dire Straits, hvor han imponerte både publikum og medmusikere med sitt eminente gitarspill. De siste årene har karrieren derimot tatt en ny retning for 25-åringen.

Ingressfoto: Stein Boge under Surnadals Hyllest til Dire Straits i Surnadal kulturhus i februar.
 

Folk kjenner han som en svært allsidig musiker, en som trakterer de fleste instrumenter, men kanskje først og fremst som gitarist. Han startet som pianist og trompetist, og på spørsmål om hvorfor han valgte nettopp gitaren, sier han at det var det instrumentet som var “ledig” da han og klassekameratene skulle starte band på barneskolen. Bandet hadde allerede en pianist, hvilket betydde at Stein måtte finne seg i å legge inn noen øvingstimer på gitaren. At han var den eneste av guttene som kunne slå på lydanlegget, var heller ingen dårlig søknad om å bli en del av bandet.

Og det er nettopp gjennom band og konserter de fleste sambygdingene kjenner Stein. Med en musikerkarriere som spenner fra tidlig 2000-tall og fram til nå, har det nesten vært vanskelig å ikke oppleve han live, om det skulle være i kulturhus eller kirke.

I 2014 flyttet han til Oslo for å studere musikkproduksjon på Westerdals, et årsstudium som om ønskelig kunne ha blitt til en bachelorgrad. Stein forteller at han vurderte en utdanning som var rettet mer mot det utøvende virket, men valget falt da på musikkproduksjonen, som i større grad fokuserer på de teknologiske aspektene i musikken.

– Jeg hadde en del studioerfaring fra før, og har jobbet med flere forskjellige prosjekter i eget studio. Samtidig kunne det være lurt å ha flere bein å stå på, å kunne by på litt mer enn bare spilling.

– Interessen for teknologi har alltid vært der, og dette var en måte å kombinere dette med musikk.

Etter hvert som studieåret gikk, opplevde Stein alle musikeres mareritt; problemer med ørene, piping. Som et resultat av dette så han etter andre studiemuligheter, noe som kanskje ikke innebar så mye belastning for nettopp ørene. Da fant han den eneste plassen i Norge hvor det var mulig å studere det som da het Music Management, et studie som var fokusert på musikk, men som bestod av mye mer.

– Jeg fikk sansen for økonomi- og tallfagene, som tidligere hadde virket fjerne. Og som en person som liker å ha kontroll på ting, begynte dette å trigge en interesse hos meg.

Etter ett år skiftet han studie, og begynte på en bachelorgrad i økonomi og administrasjon. I bacheloroppgaven sin skrev han om PipeLife og automatisering i det digitale domenet. Samtidig som han gjorde ferdig bachelorgraden, begynte han å jobbe deltid i BDO, et stort revisjonsselskap, med rundt 35 000 kunder i Norge.

Høsten 2018 begynte han på en mastergrad i regnskap og revisjon, og fikk i tillegg tildelt et såkalt MRR (Master i Regnskap og Revisjon)-stipend.

– Et slikt stipend innebærer penger til å fullføre et masterstudie, samtidig som man forplikter seg til å jobbe i firmaet i to år etter fullført utdanning. Hos BDO er det et nokså ungt miljø, med fokus på kompetanseheving og det å få, spesielt unge folk, til å utvikle seg. Jeg ser litt på det som et forlenget studieforløp.

– Så nå er jeg sikret jobb to år før endt utdanning, pluss litt ekstra penger. Målet nå er  å få ferdig masteroppgaven i løpet av sommeren.

Etter at mastergraden er i boks, sier han at de de to årene hos BDO skal brukes godt. Han sier at han vil lære seg faget så godt som mulig, og kanskje etterhvert ta en vurdering på om det er riktig vei å gå.

– Selv om jeg har valgt å gå denne retningen, er det ikke slik at man låser seg til å være revisor resten av livet. Jeg tror heller at det åpner seg flere muligheter, så får jeg finne ut om dette er noe jeg vil fortsette med.

Selv om mye av fokuset nå er på studie og jobb, forsikrer Stein om at musikken ikke er lagt på hylla.

– Nå er musikk en artig overskuddshobby!

Musikkglade konsertgjengere har nok ingenting å frykte. Stein Boge blir nok å se på scenen i mange år framover, både lokalt og nasjonalt.