IMG_7905 (1)

Surnadal kommune melder:

Geiter i usynlig gjerde

Surnadal kommune har fått plassert ut geiter som skal hjelpe kommunen med å holde buskaset nede i Svartvassområdet i sommer. Her får du noen tips og råd om hvordan du forholder deg til geitene hvis du er i området.

Geitene skal få lov å spise og kose seg i Svartvassområdet hele sommeren, og samtidig hjelpe kommunen med å holde buskaset nede, slik at det etter hvert blir enklere å ta i bruk området til ulike aktiviteter.

Området til geitene vil ikke omkranses av et synlig gjerde, men det vil bli benyttet nofence-teknologi. Nofence er et systema for virtuell inngjerding av beitedyr som gjør det enkelt å gi dyrene tilgang til gode og varierte beiter. Hver geit har på en klave som inneholder GPS-teknologi som gir posisjonsdata til eierne. Dersom noen av dyrene skulle forville seg utenfor det usynlige gjerdet vil eierne få beskjed. Eierne vil også se til dyra på daglig basis.

Fordi geitene ikke vil være inngjerdet med et fysisk gjerde har vi noen TIPS OG RÅD til dere som skal ferdes i området:

- IKKE MAT GEITENE. I og med at gjerdet til geitene er usynlig, er det vanskelig for folk å vite hvor grensene til geita går. Ved foring kan geitene bli lokket utenfor området de skal oppholde seg på.
- IKKE OPPSØK GEITENE FYSISK. Dyr kan bli skremt av høye lyder og brå bevegelser. Om geitene nærmer seg grensen, vil det komme en pipelyd som gjør at de vil snu. Denne lyden kan også vi høre.
- HUNDER SKAL HOLDES I BÅND!

Se og nyt synet av dyreliv i Svartvassområdet i sommer og samtidig lær barna hvordan man skal opptre rundt dyr som beiter.

IMG_7907.jpg

Dersom det skulle være noe i forhold til dyrene, ta kontakt med Monica Moen Kvendset på tlf 415 71 278