Plakatsalg på søndag

Gir bort en del av overskuddet til Frivilligsentralen

Åse Børset fikk nylig en ide om å lage en dialektplakat med rindalsord. I utgangspunktet laget hun plakaten bare for moro, men ideen fikk enorm respons på Facebook. Nå er allerede mer en 200 plakater reservert, og en del av overskuddet går til innkjøp av skiutstyr til utlån hos Frivilligsentralen.

Åse Børset forteller at hun satt og lekte litt med ideen om en dialektplakat på et designprogram hun har. Dette gjorde hun bare for moro skyld. Hun la ut utkast til plakaten på Facebook og ba om innspill. Men hun var slett ikke forberedt på den enorme responsen hun fikk.

- Dette må jo vise hvor stolte rindalingene er av bygda si! Alt som har med dialekt å gjøre slår jo så godt an, smiler Åse. 


Gir bort en del av overskuddet til Frivillingsentralens "utlånssentral"

Plutselig hadde hun mange bestillinger på plakater. De måtte først trykkes opp i ett opplag, og så enda flere. Nå har det blitt ca 350 plakater i 4 ulike design, og hun bestemte seg for å gi bort halvparten av overskuddet til et godt formål.

Hun tok kontakt med Rindal Frivilligsentral, som har behov for ski og annet sportsutstyr til utlån. Frivilligsentralen ønsker å ha en "utlånssentral" med ski og annet sportsutstyr. Utstyret kan lånes ut til flyktninger og andre som har behov for det.

- Alt mersalg av plakatene er jo en bonus. Og da er det fint at andre også kan få glede av det, sier Åse.

Ut fra reservasjonene av plakater tror hun at det vil komme inn mer enn 10.000 kroner til det gode formålet. Det beløpet er nok til noen skipakker, og vil være en god start for "utlånssentralen".

plakater.jpg
Plakater i 4 varianter å velge imellom


Alt salg skjer på søndag

Åse angrer nok litt på at hun ikke valgte en annen tid på året til dette prosjektet. Hun innrømmer at det går litt ut over juleforberedelsene hjemme, og spøker med at hun kanskje må bytte noen plakater i julebrød. Nå har hun bestemt seg for å gjøre unna salget på kort tid. For det må jo bli jul hjemme også. Derfor må alle som har bestilt plakater, og alle andre som vil kjøpe, komme innom på Øvre Dalen søndag 11. desember mellom kl 11 og 14.30. Der vil også Britt Grete Moen være og selge gavekort på Furkunnjmat sine matkurs, forteller Åse. Inga Dalsegg har dessuten åpent på Dalalåven.

Åse presiserer at de som har bestilt plakater MÅ hente dem på søndag, ellers blir de solgt til andre. 

- Og når det er tomt så er det tomt, understreker hun.

 

Tar gjerne imot brukt sportsutstyr

Anni Karlstrøm ved Rindal Frivilligsentral setter stor pris på initiativet til Åse Børset. Frivilligsentralen har samlet inn litt sportsutstyr før, og har noen få skipar stående på lager.

- Flyktningene vil gjerne lære å gå på ski. Vi har noen ski og noen sko, men det er ikke alltid at vi finner noe som passer sammen, forteller Anni.

Anni Karlstrøm med ski.jpg
Anni Karlstrøm på Rindal Frivilligsentral har noen få brukte skipar til utlån, men det er ikke lett å finne ski og sko som passer sammen.
 

Frivilligsentralen tar gjerne imot brukt sportsutstyr, dersom noen har noe å gi bort. Skipakker og annet utstyr er dyrt å kjøpe, så både voksne og barn kan ha behov for å låne utstyr iblant. Det er selvsagt behov for ski, sko og staver i mange ulike størrelser. Gjerne også skøyter og annet utstyr som kan brukes av flere. Så ta kontakt med Frivilligsentralen om du har noe å gi bort.