Gjertrud Maria Moen

Gjertrud Maria Moen fikk Drømmestipendet

På kommunestyremøtet i Rindal onsdag fikk Gjertrud Maria Moen tildelt Drømmestipendet 2020, pålydende 15 000 kroner. Gjertrud er dansestudent, og tidligere elev ved Kulturskolen i Surnadal og Rindal.

Bildet over: Rektor Torbjørn Larsen, danselærer Stine Valde, Gjertrud Maria Moen og ordfører Vibeke Langli.
 

På grunn av koronasituasjonen foregikk utdelingen i år på litt annen måte enn tidligere. Siden det ikke er noen større arrangementer før sommerferien valgte man å foreta utdelingen på kommunestyremøtet i Rindal. 

Ordfører Vibeke Langli og rektor ved kulturskolen Torbjørn Larsen delte ut Drømmestipendet. Torbjørn Larsen representerte her også Norsk Kulturskoleråd, som sammen med Norsk Tipping står for Drømmestipendet.


Om Drømmestipendet

Drømmestipendet består av 100 stipend à 15 000 kroner - til sammen 1,5 millioner kroner. Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Et av målene med Drømmestipendet er å synliggjøre kommunenes arbeid for ungdom. Drømmestipendet er ment å være verdifull inspirasjon, og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

100 unge kulturutøvere trer i 2020 inn i rekka av totalt 1600 kulturtalenter, som siden 2004 har mottatt Drømmestipendet. Stipendbeløpet er 15 000 kroner, til sammen ligger det 1,5 millioner kroner i drømmestipendpotten.

I 2020 er det 17. gangen at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om å dele ut dette betydningsfulle stipendet til talentfull, ambisiøs og iherdig satsende ungdom som utøver kultur og som har drømmer om hva de ønsker å få til innen og med sitt kulturuttrykk.

Kommunene kan nominere så mange utøvere de ønsker til Drømmestipendet, fordelt på kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet.

Drømmestipendet kan søkes av ungdom mellom 13 og 20 år. Målet med både nominasjon og stipend er at ungdom skal få motivasjon til å utvikle seg videre samt mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Det er leder ved kulturskolen som – ofte etter omfattende juryarbeid med flere involverte – beslutter hvem som skal være kommunens kandidat(er) til Drømmestipendet.


Inspirasjon til videre utvikling

Med årets tildeling er det gjennom drømmestipendordningen utdelt totalt 18,5 millioner kroner, til 1700 unge kulturutøvere i Norge. Blant tidligere stipendmottakere fins Astrid Smeplass (Astrid S), Ella Marie Hætta Isaksen, Didrik Solli-Tangen, Ingebjørg Bratland, Heidi Ruud Ellingsen, The Black Sheeps, Kristian Kristiansen, Nora Foss El-Jabri samt Eldbjørg og Ragnhild Hemsing.

Gjertrud Maria Moen føyer seg inn i rekken av tidligere stipendvinnere fra vår kulturskole de siste årene. Mari J. Halse vant drømmestipendet i 2018, Ranje Hoem og Øyvind Glåmen vant 2017, Mali Evjen fikk stipendet  i 2016 og Idun Røen i 2015,

 

Her kan du lese Gjertrud Maria Moen sin søknad til Drømmestipendet.