elise og vilde hopper

Gleder seg til skolestart

Vilde Lie Fjeldvær og Elise Melling Bolme er to av rundt seksti førsteklassinger i Surnadal kommune som har sin aller første skoledag førstkommende mandag. - Vi gleder oss kjempemye, smiler jentene. 

Seksåringene viser stolt frem sin nye skolesekk og forteller at de har kjøpt både pennal, matboks og nye klær til den store dagen. Aller mest gleder de seg til friminuttene. Og til å få lekser.

- Det skal bli sååååå artig med friminutt. Da skal vi duste, skli, spille fotball, leke på tjukkasen og mye mer. Friminutt og lekser. Det er det vi gleder oss mest til, sier Vilde og Elise som er veldig klare for å starte på en ny epoke i sitt liv. 

Jentene kjenner hverandre fra Midtigrenda barnehage, og har vært på SFO sammen noen dager før skolestart. Det gjør overgangen litt mindre skummel. De kal gå i klasse 1B på Øye skule, og ha Ragna Vold Gjeldnes som kontaktlærer. Til sammen starter 38 elever i 1. klasse på Øye skule i år. 

- Vi har møtt Ragna og vi har sett klasserommet vårt. Ragna er kjempesnill, sier jentene i kor. Heldigvis kjenner vi mange som skal begynne i 1. klasse, og jeg har to storesøstre på skolen. Så jeg kan litt om skolen fra før, sier Vilde. 

Vilde sier hun vet at det er mange morsomme voksne som arbeider på Øye skule.

- Jeg har nemlig sett en film der mange av de som jobber der danser, ler hun. Det var kjempeartig, og det var spesielt morsomt å se rektoren danse. Jeg tror jeg så den på YouTube. Den må du også se, Elise! Videoen Vilde snakker om kan du se her.

vilde elise benk.jpg

Både Elise og Vilde har lært seg å skrive navnet sitt. Nå gleder de seg til å lære seg å lese.

- Vi kan å skrive store bokstaver, men det er litt verre med småbokstavene. Men vi kan faktisk absolutt alle bokstavene. Så det blir nok ikke så vanskelig å lære seg å lese. Dessuten kan jeg engelsk, sier Elise. 

Jøss, kan du engelsk?

- Yes! Hørte du? Det var faktisk et engelsk ord. Og jeg kan se at du har en black skjorte på deg. Faktisk black og white, ler Elise. Hun har helt rett. 

Før vi avsluttet intervjuet med de to blide skolejentene, hadde Vilde et siste spørsmål til journalisten.

- Tror du at du kan sende dette til oldemor på Smøla? Jeg vil hun skal lese om oss og se bildene.

Vi håper og tror at oldemor på Smøla er innom Trollheimsporten, og sender med dette over en hilsen fra Vilde i Surnadal!

Rundt 60 førsteklassinger i Surnadal kommune har sin første skoledag mandag 17. august. Vi ønsker alle sammen lykke til!

elise melling bolme.jpg
Elise Melling Bolme

vilde fjeldvær lie.jpg
Vilde Lie Fjeldvær

vilde og elise benk.jpg

elise og vilde løper.jpg

vilde og elise rusler.jpg