egil4_550x513

Glitrende aften med "Bare Egil Band"

En nesten fullsatt sal på Surnadal Kulturhus, fikk fredag kveld være med på en musikalsk reise i kommune-Norge sammen med en godt opplagt Egil Hegerberg og hans band. Publikum fikk blant annet presentert en rykende fersk sang; "Surnadal Bboogie", der Hegerberg har øvd inn en koreograif laget av Silje Ranes. Hele forestillingen ble filmet av NRK, og deler av den blir trolig vist på skjermen i løpet av senhøsten. Se videoklipp her!

«Norge på kryss og tvers» er tittelen på turneen til bandet, som skal besøke 12 steder i Norge. Turneen danner grunnlaget for en TV-serie som skal sendes på NRK i høst.
Frontfiguren, Egil Hegerberg, entret scenen kun i ført vadere, stringtruse og en t-skjorte med teksten «Egil elsker Surnadal». I tillegg glinset det av glitter over hele kroppen hans. Det var arrangøren som hadde bestemt antrekket.
- Dette er en musikalsk reise gjennom Norge. Vi besøker Surnadal, fordi det er en bygd i krise. Vi er her for å skape optimisme, og for å sette Surnadal på kartet, sa Hegerberg før han satte i gang for fullt på scenen. – Jeg kan love at dere er bedre mennesker etter forestillingen.

Publikum fikk servert musikalske godbiter med humoristisk vri, der innholdet er inspirert fra steder Egil har vært tidligere. Blant annet Bærum, Sarpsborg, Kongsberg, Drammen og Rauma. I tillegg spilte de en uforglemmelig versjon av DumDum Boys sin klassiker « Splitter pine». På trøndersk!
 – Vi i Oslo hater at trøndere spiller låtene sine på bokmål. Nå er det på tide å flytte «trønderrocken» tilbake dit den kommer i fra, slo Hegerberg fast.

Alle steder som får besøk av «Bare Egil Band» får velge seg en coverlåt som bandet skal fremføre. I Surnadal ble en låt fra det lokale bandet, M.A.G. Denne gang med Egil Hegerberg som vokalist. Med seg på scenen hadde han med seg M.A.G-medlem, Ola Langli på banjo. Magisk!
Høydepunktet under kveldens forestilling var utvilsomt da Hegerberg fremførte den ferske låten «Surnadal Boogie», med innøvd koreografi av Silje Ranes. – Jeg har øvd inn en svinaktig god koreografi. Silje skal ha all ære for det jeg kan av dansetrinn, sa Egil som var mest bekymret for dansefottøyet for anledningen. Teksten i låten fremstiller Surnadal på en mildt sagt negativ måte, men samtidig kan vi godt kjenne oss igjen i det han synger om. Silje Ranes ville ikke godta denne beskrivelsen av bygda vår, og skrev like godt en «rap» som tilsvar på budskapet i «Surnadal Boogie». Den ble fremført sammen med deler av «Bygdeungdomskoret» og lokale dansere. Tøft gjort!
Tidligere på dagen var bandet på middag med Bjørn Moe og Lisa Løfald Moe. Dette, og mer til, får vi trolig se dersom Surnadal blir en del av NRK-serien til «Bare Egil Band». Vi venter i spenning!
I videoklippet under kan du se fremføringen av «Surnadal Boogie». Dessverre så er det svært dårlig lydkvalitet på videoklippet. Men du får kose deg med dansetrinnene! Nederst et klipp fra slageren «Arne». Der er lyden ok.

Følg bloggen til "Bare Egil band" her
Her er teksten til Surnadal Boogie:
Vi danser Surnadal boogie
Surnadal boogie
Surnadal boogie er en boogie som er midt på treet

Som Surnadal selv
Er boogien midt på tre’
Intet spektakulært
Ingen ting å utsette
En middelmådighetens svingom
Det lokale lynnes dans
En blindveiens mazurka
Uten tyngde og substans

Fra det kulturelle brakkvann
I ingenmannsland mellom Trøndelag og Møre
skulle tro det skapte kreativitet
Å ikke ha en dritt å gjøre
Men neida, her har man ingen
ambisjon og ingen tæl
Man trøster seg med Vårsøg
Og subbedanser seg i hjæl

Surnadalen er et dalføre som går nord for Trollheimen på Nordmøre.
Dalen er bred og åpen med et rikt jordsmonn,
som skyldes et belte av skifer og kalk.
Ellers består berggrunnen av gneis.
Klikk bildene større
 
egil ola langli
Ola Langli på banjo
egil2
egil3
egil4
egil rumpe
Rumpa bar!
egil1