Lørdag
Lørdag Skyet
-2°
Skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Lettskyet
Lettskyet
Svak vind
hærverk campingvogn

Hærverk og pøbelstreker

I løpet av natt til søndag er det registrert flere tilfelle av hærverk og unødvendige pøbelstreker i nedre Surnadal. På Kalkstranda er en campingvogn flyttet helt ned i fjøresteinene, og på Sylte er det flere som har hatt besøk av det lite hyggelige slaget.

På Kalkstranda har det i lengre tid stått parkert en campingvogn på parkeringsplassen. Den har i løpet av natta blitt flyttet helt ned i fjøresteinene, og vil bli snart bli tatt av floa om den ikke blir tatt hånd om. Stupebrettet på parkeringsplassen har også fått seg en skade.

hærverk stupebrett.jpg

På Sylte har flere personer opplevd uheldige episoder på sine eiendommer i løpt av natten. Marian Lindis Solum og Jarl-Egil Rønning hørte en voldsom smell i husveggen, og fikk seg en overraskelse da de kom på verandaen.

- Takrenna på husveggen som vender mot veien var revet i to. Det var mørkt, så vi løp inn for å hente ei lommelykt for å forsøke å se hvem som stod bak ugjerningen. Dessverre så rakk de å løpe videre i retning travbanen før vi fikk se hvem det var, sier Rønning.

hærverk lindis solum.jpg
 

John Helge Gravvold bor også på Sylte, og våknet opp til en ødelagt hesteinnhegning søndag morgen.

- Noen av stolpene var revet opp, men jeg la heldigvis merke til det før jeg slapp ut hestene. Jeg synes det er veldig unødvendig at noen bruker kreftene sine på å dra stolpene opp av jorda, og dermed også skape en potensiell farlig situasjon for både folk og hester. Dyr på avveie på trafikkert vei er ikke særlig hyggelig for noen, sier Gravvold.

På Facebook søndag kan vi også lese at flere i samme område har opplevd ubehagelige episoder natt til søndag, med blant annet urinering på privat eiendom.

Politet har ikke fått noen henvendelser om episodene.

- Vi har ikke fått noen meldinger fra Surnadal om dette, men om noen vet hvem som står bak så er det mulig å tipse det lokale lensmannskontoret over helga. Så lenge det ikke har kommet inn anmeldelser er det dessverre lite vi kan gjøre med saken på nåværende tidspunkt, sier Magnus Sæther på Operasjonssentralen i Kristiansund.